Sport

Burleanu: „Aşteptăm raportul de activitate al CCA, cu propuneri de sancţiuni”

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că este nemulţumit de activitatea arbitrilor şi că aşteaptă propuneri de sancţiuni din partea conducerii Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Pe parcursul desfăşurării actualei ediţii a turului Ligii I mai mulţi conducători de cluburi şi antrenori au criticat dur arbitrajele. Mai mult, în şedinţa Comitetului Executiv al FRF din 10 noiembrie, reprezentanţii cluburilor i-au reproşat pe un ton ridicat preşedintelui CCA, Kyros Vassaras, greşelile din arbitrajul românesc de la toate nivelurile, conducătorii solicitând ca răspunsurile oficialului grec să fie formulate în scris.

„Nu am fost mulţumit de activitatea arbitrilor români şi mă refer la prestaţiile din ultima perioadă de timp. De aceea, la şedinţa Comitetului Executiv din 15 decembrie aşteptăm raportul de activitate al CCA, o evaluare profesionistă, cu propuneri de sancţiuni obiective şi măsuri specifice”, a declarat Burleanu.


În ceea ce îl priveşte pe Vasile Avram, care a câştigat în instanţă dreptul de a fi repus în funcţia de preşedinte al CCA, Burleanu a afirmat că acesta ar trebui să-şi clarifice mai întâi dosarul de corupţie în care este implicat. „Situaţia domnului Vasile Avram e un pic mai complicată. Situaţia dânsului reprezintă un efect al unei absurdităţi procedurale şi sportive. Pe de altă parte, domnul Avram trebuie să îşi clarifice situaţia personală, şi mă refer la dosarul de corupţie în care este anchetat, şi apoi situaţia problematică pe care o are la AMFB”, a mai spus Burleanu.

Fostul arbitru FIFA, Vasile Avram, a câştigat, la 7 noiembrie, în instanţă litigiul cu FRF, Tribunalul Bucureşti obligând conducerea federaţiei să îl repună în funcţia de preşedinte al CCA, de unde fusese suspendat la 25 septembrie 2011, ca urmare a anchetării sale într-un dosar de corupţie. De asemenea, instanţa a obligat conducerea FRF să îi achite lui Vasile Avram despăgubiri salariale actualizate de la data de 21 noiembrie 2011 şi până la repunerea sa în funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor.


În momentul de faţă, funcţia de preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor este ocupată de grecul Kyros Vassaras.

Ultimele Stiri
abonare newsletter