Sport

U-BT schimbă antrenorii dar nu și jocul. U-BT - Atomeromu 64-73

Clujenii nu au reușit nici o victorie în acest sezon în EuroChallenge, aceștia fiind învinși și de echipa din Ungaria, Atomerömü SE Paks, scor final 64-73 (22-19, 17-7, 10-22, 15-25).

În primele două sferturi de meci baschetbaliștii echipei U-Banca Transilvania au făcut un meci și spectacol foarte bun, aceștia reușind coșuri spectaculoase și să intre la pauza mare cu un avantaj de 13 puncte. După revenirea pe teren echipele au schimbat coșurile dar și stilul de joc, în ultimele două sferturi de meci jucătorii echipei Atomerömü reușind să recupereze multe mingi chiar de sub coșul propriu. Ultimele două minute au fost cele în care clujenii au renunțat la luptă iar oaspeții au profitat de acest lucru, marcând 9 puncte.

Antrenorul echipei clujene, U-Banca Transilvania, Marcel Țenter a declarat după meci că problema concentrării jucătorilor pe repriza a doua încă nu a fost rezolvată și acesta a fost motivul pentru care au pierdut meciul. „Au fost două jumătăți complet diferite: în primele două sferturi am jucat conform planului nostru, am dat drumul la minge, am avut curajul să aruncăm la coș de câte ori a fost nevoie și am avut câteva șuturi și run-uri reușite. În sferturile trei și patru, când adversarii au avut serii bune, ne-a fost frică să jucăm ce știm. Bineînțeles, este o problemă de nivel mental, echipa a pierdut ultimele meciuri și avem lipsa de încredere în jocul nostru. Este îngrijorător faptul că jucătorii mei cu experiența, în momentele importante, nu reușesc să se ridice la jocul lor obișnuit. Însă așa cum acești jucători au câștigat campionate, trebuie să avem încredere în ei și să depășim momentul acesta, pentru că nu este normal. Toată lumea din jurul echipei face eforturi ca totul să funcționeze cum trebuie, iar noi suntem datori în acest moment. Dorin Pintea a revenit, a fost foarte supărat, este de înțeles, însă a revenit și așa vom fi în continuare”, a declarat Marcel Țenter.


Cel mai bun marcator al meciului a fost jucătorul echipei U-Banca Transilvania, Darius Hargrove, care a marcat 16 puncte, cu unul mai mult față de jucătorul echipei Atomerömü SE, Henry Dugat.

U-Banca Transilvania a ajuns ultima în grupa F, iar pe 2 decembrie va primi vizita austriecilor de la Magnofit Gussing Knights.


Pentru prima dată, de la inaugurarea noii săli polivalente, cubul de deasupra terenului a arătat în timp real imagini din meci, dar și realuări ale celor mai importante faze de meci.

U-Banca Transilvania: Hargrove 16 (3 rec., 1 p.d.), Baciu 10 (5 rec.), Millage 9 (3 rec., 2 p.d.), Lalovic 7 (4 rec., 1 p.d.), Barnette 6 (9 rec.), Mandache 5 (3 rec., 3 p.d.), Silvășan 5 (2 rec., 2 p.d.), Medvedj 3 (4 rec., 4 p.d.), Cuic 2 (9 rec., 2 p.d.), Jucan 1 (1 rec.).
Atomeromu: Dugat 15 (6 rec., 5 p.d.), Szabo 13 (9 rec., 4 p.d.), Jones 12 (4 rec.), Toth 9 (2 rec.), Eilingsfeld 7 (3 rec.), Kortelyesi 6 (1 p.d.), Medve 5 (1 rec., 2 p.d.), Kovacs 3 (4 rec., 3 p.d.), Markovic 3 (2 rec.), Baki (1 rec.).


Clasamentul grupei F
1. Trabzonspor Medical Park 6
2. Magnofit Gussing Knights 5
3. Atomerömü SE Paks 4
4. U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 3

abonare newsletter