Sport

Ogăraru: „După 19 ani putem spera la calificarea în semifinale”

Echipa Universitatea Cluj va juca pentru prima dată în sferturile de finală ale competiţiei, după 17 ani, împotriva echipei CS Pandurii Târgu-Jiu, după tragerea la sorți.

Desfăşurată miercuri, la sediul Federaţiei Române de Fotbal, tragerea la sorți a stabilit adversara Universităţii Cluj din faza sferturilor. Astfel, „studenţii” vor întâlni acasă, la începutul lunii decembrie, pe CS Pandurii Târgu-Jiu.

În campionat, elevii lui George Ogăraru au învins cu scorul de 2-0, după golurile marcate de Vasilică Cristocea şi Lorant Kovacs.


Antrenorul echipei noastre, George Ogăraru, a comentat, pentru site-ul oficial, tragerea la sorţi a sferturilor de finală a Cupei României „Timişoreana”. „U” - Pandurii e un meci echilibrat, consideră Ogăraru, antrenorul care crede, în continuare, în puterea echipei noastre de a avansa cât mai sus în Cupa României. „E o tragere la sorţi bună, însă faptul că am câştigat acasă cu ei nu înseamnă că va fi un meci uşor în Cupă. Visăm frumos în continuare. E un adversar pe care credem că putem să-l depăşim. Suntem în faţa unei performanţe pe care nu am cunoscut-o de 19 ani - aceea de a ne califica în semifinale - trebuie să rămânem concentraţi şi să luăm fiecare meci în parte, începând cu cel cu Petrolul, din campionat”, a spus George Ogăraru.

Preşedintele clubului, Vlad Munteanu, spune şi el că echipa are capacitatea de a elimina Pandurii. „Întâlnim un adversar puternic, însă cred că va fi o partidă echilibrată. Sunt convins că cei de la Pandurii vor veni foarte motivaţi pentru a-şi lua revanşa după înfrângerea din campionat. Însă şi noi vom fi foarte pregătiţi”, a spus Vlad Munteanu.


Universitatea Cluj s-a calificat în faza sferturilor de finală ale Cupei, după ce a trecut, pe rând, de FC Bihor (1-1, 6-5, după penalty-uri) şi FC Braşov, 3-1.

Meciurile, în care sunt angrenate șapte cluburi din Campionatul Național Liga 1 și una (CS Mioveni) din eșalonul secund se vor disputa în ziua de 3 decembrie 2014, pe terenul echipei mai slab clasate în sezonul trecut și după următorul program: CS Mioveni - CFR Cluj; CS U Craiova -  FC Steaua; ASA Târgu Mureș - Petrolul Ploiești; Universitatea Cluj - Pandurii Târgu Jiu. În caz de egalitate după 90 de minute se va trece la două reprize de prelungiri, a câte 15 minute. În cazul în care egalitatea persistă, echipa calificată se va decide la lovituri de la 11 metri.


În ultimele zece ediții ale Cupei României, în doar patru dintre ele au fost prezente câte o echipă din Liga a 2-a. Acestea au fost Dacia Unirea Brăila (2004-2005), Rapid (2005-2006), FC Brașov (2007-2008) și FC Timișoara (2011-2012). Ultima dată când trofeul a fost câștigat de o echipă din eșalonul inferior a fost în 1975, când Rapid a învins în finală pe Universitatea Craiova cu 2-1, după prelungiri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter