Sport

Universitatea termină campionatul pe locul 8!

<p /><img src="documente/stories/05_mai/23_ziua/09 mures u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„Şepcile roşii“ au învins la Târgu Mureş şi au terminat pe locul opt primul sezon de la revenirea în Liga 1, depăşindu-i pe rivalii de la CFR.

Universitatea Cluj a încununat cu o victorie sezonul 2010-2011 şi aşteaptă cu încredere sezonul următor, în care obiectivul va fi calificarea în cupele europene.

Elevii lui Ionuţ Badea au obţinut cea de a 13-a şi ultima victorie din recent încheiatul sezon de Ligă. Numărul nu a fost însă unul cu ghinion, ci unul norocos, deoarece „alb-negrii“ au terminat după mulţi ani peste rivalii de la CFR.


Meciul de la Târgu Mureş nu a început însă foarte bine pentru „studenţi“. Juniorul Cucui, titularizat pentru prima dată, l-a faultat pe Asaftei în careu în minutul 5, gazdele au primit penalty, iar fundaşul a fost avertizat cu cartonaş galben. Din fericire pentru clujeni, Florin Dan a ratat lovitura de pedeapsă, iar scorul a rămas alb după prima repriză.

Partea a doua a jocului a început mult mai bine pentru Universitatea. Bruno Fernandes l-a faultat în poziţie de ultim apărător pe Machado şi a fost eliminat de pe teren, iar Păcurar a înscris superb din lovitura liberă acordată. În minutul 72, Matache a degajat un balon care a ajuns la Machado, iar vârful brazilian l-a învins pe Balauru cu un lob.


Universitatea a încheiat astfel poate neaşteptat de bine primul sezon în Liga 1 cu Florian Walter patron. Finanţatorul „şepcilor roşii“ a anunţat însă că vrea ca în sezonul următor echipa să se califice în cupeler europene şi să câştige Cupa României sau să ajungă cel puţin în semifinalele acestei competiţii.

Ionuş Badea a fost foarte mulţumit la finalul victorie de la Târgu Mureş, atât pentru succesul din partida cu elevii lui Ioan Ovidiu Sabău, cât şi pentru parcursul echipei din întreg returul. „Am avut un retur de excepţie, pentru asta toţi merită felicitări. Să termini pe locul opt e un lucru mare, chiar şi cu pretenţiile care se ridică la această echipă, e o performanţă care ne obligă pe viitor. Toţi jucătorii au parcurs creşteri evidente de formă. E simplu să vorbesc în momentul ăsta, când lucrurile au funcţionat aşa cum ne-am dorit”, a spus Badea, conform Mediafax.


 

FCM Târgu Mureş: Balauru - L.Rus, B.Fernandes, Iencsi, Szilagyi (Ruiz '61) -Vasilache, Vagner (C.Munteanu '56), Issa Ba, Fl.Dan - Astafei, Didi (Răduţă '60).


Universitatea Cluj: Matache - Unguruşan, Abrudan, Cucui (Buhuş '63), Mendy - Cojocnean, Balde, Păcurar, Delgado - Machado (D.Munteanu '85), Voican (V.Gheorghe '78).

Cartonaşe galbene: Fl. Dan '69 / Cucui '4, Abrudan '41, Păcurar '45, Cojocnean '50, Mendy '56, Unguruşan '72, Machado '76, Matache '90+2. Cartonaş roşu: B. Fernandes '52.


Arbitri: Andrei Chivulete (central) - Ioan Onicaş, Dorin Mudura (asistenţi) - Florin Ghimbăşan (rezervă).

Observatori: Valeriu Ioniţă, Ion Turculeanu. Supervizor: Vasile Avram.

Spectatori: 6.000, dintre care 200 de clujeni.

Ultimele Stiri
abonare newsletter