Sport

Halep s-a calificat direct în semifinalele Turneului Campioanelor

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Turneului Campioanelor de la Singapore şi o va întâlni, mâine, de la ora 14.30, pe sportiva sârbă Ana Ivanovici într-un meci ce va conta pentru ierarhia finală a Grupei Roşii.

Sportiva română, Simona Halep a obţinut calificarea în semifinalele turneului, programate sâmbătă, după ce în partida Serena Williams - Eugenie Bouchard a câștigat meciul cu scorul de 2-0 (6-1, 6-1).

În semifinale se califică ocupantele primelor două locuri din fiecare grupă de patru jucătoare. Dacă va termina prima, atunci Halep va evolua împotriva ocupantei poziţiei secunde din Grupa Albă, în caz contrar va juca în faţa câştigătoarei.


Halep şi Ivanovici s-au întâlnit de trei ori până în prezent, în circuitul WTA. La începutul acestei luni, Halep ar fi trebuit să joace cu Ana Ivanovici, în sferturile de finală ale turneului de la Beijing, însă românca s-a retras din competiţie din cauza unei accidentări.

Halep, cu două victorii în tot atâtea meciuri, conduce în clasamentul Grupei Roşii, urmată de Ivanovici şi Williams, cu câte o victorie, şi de Bouchard, care a înregistrat două înfrângeri.


O victorie vineri îi va asigura Simonei Halep un cec de 569.000 de dolari şi 690 de puncte WTA, iar o înfrângere 426.000 de dolari şi 530 de puncte WTA.

Tot vineri, sunt programate şi ultimele partide din Grupa Albă, Maria Şarapova, Rusia, locul 2 WTA - Agnieszka Radwanska, Polonia, locul 6 WTA, de la ora 08.30, meci urmat de Petra Kvitova, Cehia, locul 3 WTA - Carolina Wozniacki, Danemarca, locul 9 WTA.


Wozniacki conduce grupa cu două victorii, fiind urmată de Radwanska şi Kvitova, cu câte o victorie şi o înfrângere, în timp ce Şarapova este pe ultimul loc.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter