Sport

Primul meci, prima victorie pentru Halep la Singapore

Simona Halep a învins-o pe Eugene Bouchard în primul meci disputat de sportiva română în cadrul Grupei Roşii de la Turneul Campioanelor, găzduit de oraşul Singapore, cu scorul de 6-2, 6-3.

Jucătoarea română de tenis, Simona Halep, numărul 4 mondial, a învins-o după două seturi pe Eugen Bouchard, locul 5 mondial, în doar o oră și zece minute.

Halep, care participă în premieră la marea finală a circuitului WTA, nu a avut nicio emoție în fața lui Bouchard, pe care a dominat-o cu autoritate în ambele seturi, reușind să se impună în 68 de minute de joc.


„Am jucat foarte bine și sunt foarte fericită că mi-am găsit din nou jocul meu. Am jucat agresiv la timpul potrivit şi n-am aşteptat greşeala adversarei. Mă simt foarte bine pentru că familia se află alături de mine, la fel ca şi anul trecut, la turneul „minicampioanelor” de la Sofia. De abia aştept să joc cu Serena Williams. Nu am nimic de pierdut şi voi da totul pentru a câştiga, a declarat Halep după meci.

În primul meci din Grupa Roșie, disputat astăzi, americanca Serena Williams, numărul unu mondial, a dispus tot în două seturi, 6-4, 6-4, de sârboaica Ana Ivanovic (nr.7 WTA).


Competiția continuă mâine cu primele meciuri din Grupa Albă, Maria Șarapova (Rusia) - Caroline Wozniacki (Danemarca) și Petra Kvitova (Cehia) - Agnieszka Radwanska (Polonia).

Românca şi-a asigurat un premiu de 243.000 de dolari şi 230 de puncte WTA. Ea va mai primi câte 70 de puncte pentru următoarele două meciuri din grupă, indiferent de rezultat, astfel că totalul este de 370 de puncte WTA.


În acest moment, Halep şi Williams se află pe primele două locuri ale grupei, urmând a se întâlni miercuri. Bouchard va juca în următoarea partidă cu Ivanovici.

BNP Paribas WTA Finals, a 44-a ediţie a Turneului Campioanelor, reuneşte cele mai bune opt jucătoare şi cele mai bune opt perechi de dublu în anul în curs, care se întrec pentru premii de 6,5 milioane de dolari.


Halep este a treia româncă în istorie participantă la o ediţie a finalei sezonului, după Virginia Ruzici şi Irina Spîrlea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter