Sport

Simona Halep va debuta mâine în Turneul Campioanelor

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va debuta luni în Turneul Campioanelor de la Singapore, contra jucătoarei canadiene Eugenie Bouchard, acesta fiind cel mai important turneu și ultimul din acest an.

Simona Halep  (23 ani, 3 WTA) și Eugenie Bouchard (20 ani, 7 WTA) vor juca al doilea meci al zilei, după ce americanca Serena Williams, liderul WTA, va deschide competiția împotriva sârboaicei Ana Ivanovic (8 WTA), de la ora 14,00 (19,00, ora locală), în Grupa Roșie.

Românca disputa în urmă cu un an și câștiga Garanti Koza WTA Tournament Of Champions, încheind astfel un an de excepție pe locul 11 în clasamentul WTA, iar de la anul 2014 avea speranțe și mai mare. Unul dintre obiective era calificarea pentru BNP Paribas WTA Finals Singapore, eveniment de 6,5 milioane dolari care încheie sezonul competițional în circuitul WTA, iar românca a reușit acest lucru. „Anul trecut, când jucam la Sofia, le-am spus părinților mei că visul meu este să joc în turneul cel mare al campioanelor. Am făcut tot ce am putut pentru a mă califica la Singapore. Am vrut să joc cu cele mai bune jucătoare din lume și e ceva foarte special faptul că m-am calificat”, a declarat Halep, potrivit de site-ul oficial al competiție.


Simona Halep are un bilanț bun anul acesta contra celorlalte șapte jucătoare de la Turneul Campioanelor și speră să revină în formă, spre bucuria „legiunilor sale de fani români”, care o vor urmări săptămâna care vine. Ea a fost a treia jucătoare care s-a calificat la turneul de la Singapore, după Serena Williams și Maria Sharapova și va fi a treia româncă participantă la Turneul Campioanelor, după Virginia Ruzici și Irina Spirlea - singurele românce care au intrat în top 10 WTA, Ruzici ajungând pe locul 8, iar Spîrlea pe 7.

Ultimele Stiri
abonare newsletter