Sport

Fotbaliști celebri și copiii din comunitățile sărace joacă fotbal împreună într-un eveniment împotriva discriminării și a rasismului

Fundația Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și cu susținerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, se alătură luna aceasta miilor de grupuri europene și folosesc puterea fotbalului pentru a crea un front comun împotriva discriminării, declarându-se Oameni ai Fotbalului.

Săptămânile de acțiune organizate de Rețeaua FARE (Football Against Racism in Europe) întrunesc grupuri din peste 40 de țări care luptă împotriva discriminării și sărbătoresc diversitatea prin fotbal.
 
Între 9 și 23 octombrie 2014, amatori și profesioniști ai fotbalului, inclusiv echipele naționale participante la meciurile de calificare pentru UEFA EURO 2016, vor fi implicați în această campanie, apelând și la fanii din întreaga lume.
 
Peste 56 de copii cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani provenind din comunități sărace și marginalizate ale Bucureștiului, împreună cu jucători de fotbal celebri vor participa la un campionat de fotbal și un meci all stars care va avea loc de la ora 10:00. Ni s-au alăturat deja jucători celebri precum Miodrag Belodedici, Cristi Săpunaru, Bănel Nicoliță, Sorin Ghionea, Nicolae Dică, Adrian Neaga, Petre Marin, Sorin Paraschiv, Ciprian Paraschiv.

„Săptămânile de acțiune FARE sunt un moment plin de inspirație, în care discriminarea și marginalizarea sunt abordate la firul ierbii. Ne așteptăm la peste 2000 de activități, în condițiile în care mișcarea Oameni ai Fotbalului este într-o continuă creștere și ne putem baza pe organizații precum Fundația Policy Center for Roma and Minorities”, a declarat Directorul Executiv al Rețelei FARE, Piara Powar.
 
Raluca Negulescu, Director Executiv al Fundației Policy Center for Roma and Minorities a declarat că are încredere în potențialul copiilor din comunitățile sărace. „Apreciem implicarea Federației Române de Fotbal și susținerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării într-un eveniment care subliniază importanța fotbalului în lupta împotriva marginalizării și rasismului în societatea românească. Avem încredere în potențialul copiilor din comunități sărace care pot să-și schimbe viața prin fotbal. Astfel de oportunități, precum evenimentul organizat de noi pe 18 octombrie 2014, îi expun la alternative pozitive și le permit să interacționeze cu modelele lor de viață într-un context prietenos și sigur, definit de fairplay, colaborare, solidaritate și non-discriminare”, a declarat Negulescu.


În România, pe 18 octombrie 2014, Fundația Policy Center for Roma and Minorities, în parteneriat cu Federația Română de Fotbal și cu susținerea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, organizează Cupa „Respectă Diversitatea” la Arena Națională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter