Sport

CFR – Steaua, derby de final în Gruia

<p /><img src="documente/stories/05_mai/20_ziua/09-20 cfr steaua.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR va întâlni în ultima etapă a Ligii 1 pe Steaua, într-un meci care altădată decidea campioana României.

Echipa din Ghencea are nevoie de o victorie în Gruia, pentru a-şi asigura prezenţa în Europa League, în timp ce „feroviarii“ luptă doar pentru onoare.

Deşi se gândesc mai mult la sezonul următor, „feroviarii“ îşi doresc o victorie în ultimul meci al sezonului, succes care i-ar reabilita în faţa suporterilor. Preşedintele Iuliu Mureşan a anunţat deja că de pregătirea echipei în sezonul 2011-12 se va ocupa portughezul Jorge Costa, câştigător ca jucător al Ligii Campionilor în 2004, cu FC Porto, echipă la care sa format şi a jucat întreaga carieră. Acesta va fi în tribune la meciul cu Steaua, pentru a-i vedea la muncă pe viitorii săi elevi.


„Meciul cu Steaua e important pentru noi, când jucăm cu o echipă de tradiţie jucătorii se motivează şi vrem să luăm toate cele trei puncte. E foarte important acest meci, toată lumea e super motivată şi vrem victorie. Vrem să lăsăm o impresie bună, la fel şi jucătorii care vor să lase o impresie bună antrenorului. Costa şi secundul vor fi în tribune“, a declarat Iuliu Mureşan. Preşedintele CFR-ului a mai dezvăluit că actualul principal din Gruia, Alin Minteuan, se va ocupa din sezonul următor de echipa secundă a clubului, pentru a mai căpăta experienţă. „Pe Minteuan l-am anunţat că se va ocupa de echipa a doua a clubului, să mai capete experienţă, iar apoi ar putea să revină din nou la prima echipă“, a mai spus Mureşan.

 


Egal în tur

 


Cele două echipe s-au mai întâlnit de 31 de ori în Liga 1. CFR a obţinut 9 victorii, Steaua 13, iar alte 9 partide s-au încheiat la egalitate. Ultima victorie a „feroviarilor“ în faţa „militarilor“ datează din 6 noiembrie 2005, când aceştia au câştigat cu 1-0. Cea mai clară victorie a CFR-ului în faţa Stelei, 5-0, s-a înregistrat în 9 decembrie 1970. „Roş-albaştrii“ şi-au luat revanşa în acelaşi sezon şi au învins la Bucureşti cu 6-0, în 20 iunie 1971.

Partida din tur s-a disputat în 28 noiembrie şi s-a încheiat la egalitate, 2-2.


 

Palmaresul lui Costa


 

Jorge Costa, viitorul antrenor al CFR-ului, în vârstă de 39 de ani, a mai pregătit ca principal formaţiile Olhanense şi Academica Coimbra şi a fost secund la SC Braga. Cea mai importantă performanţă ca tehnician este promovarea formaţiei Olhanense în prima ligă portugheză, la finalul sezonului 2008-09. Palmaresul ca jucător a lui Costa este mult mai bogat. Acesta a câştigat de opt ori campionatul Portugaliei, cu FC Porto, precum şi Liga Campionilor (2004) şi Cupa UEFA (2003).

Ultimele Stiri
abonare newsletter