Sport

”Orientariștii” clujeni au făcut impresie bună la Roman

La senioare Neda Katalin și la juniori Bogya Gergely au câștigat câte o medalie la competiția de la Roman, iar la echipe perechea Neda Agnes/Virag Timea la fete și perechea Knobloch Peter/Jancsik Gergo au reușit să se claseze pe podium.

Între 3 și 5 octombrie au avut loc la Roman și în pădurile din împrejurimi campionatele naționale de noapte, score și echipe, și finala campionatului național de Parc-Oraș.

Ca de obicei ”orientariștii” clujeni iar și-au demonstrat valoarea la Campionatele Naționale de noapte mediocritatea hărții a influențat rezultatele, dar și așa aproape toți sportivii de la Voința și TranSilva Cluj au câștigat medalii la categoriile de vârstă la care au luat startul. Astfel la senioare Neda Katalin iar la juniori Bogya Gergely au câștigat câte un argint, iar la echipe sub 16 ani atât perechea Neda Agnes/Virag Timea la fete cât și perechea Knobloch Peter/Jancsik Gergo la băieți au câștigat câte un bronz. Nu s-au lăsat mai prejos nici veteranii de peste 45 ani unde atât aurul cât și argintul a ajuns la Cluj prin Pavel Gligor (Voința Cluj) și Tokes Arpad (TranSilva Cluj).


Sâmbătă s-a desfășurat (experimental) concursul de score. Această probă diferă de cea clasică prin faptul că sportivii nu parcurg un traseu obligatoriu, ci ating toate posturile amplasate în teren și reprezentate pe harta de concurs în ordine liber aleasă de membrii echipei. Concursul s-a desfășurat la patru categorii de vârstă: copii (sub 14 ani), juniori (sub 18 ani), seniori și veterani (peste 35 ani). Rezultatele obținute de clujeni: locul 1 la copii prin echipa Virag Timea/Knobloch Peter, locul 2 la juniori prin Neda Katalin/Prezensky Gabor și locul 2 la veterani prin Tokes Arpad/Jancsik Peter.

Ultima zi, cea de duminică a adus cel mai mare succes. După ultima etapă de Parc-Oraș clasamentele cumulate după cele cinci etape desfășurate în cinci locații diferite din țară au arătat victorii ale sportivilor de la TranSilva și Voința Cluj la trei din cele patru categorii de vârstă de juniori. În total sportivii noștrii au adus la Cluj nu mai puțin decât jumătate din totalul medaliilor. Clasmentele finale la Campionatele Naționale Parc-Oras arată astfel:
Copii sub 14 ani fete: 1.Virág Tímea(Voința-TranSilva Cluj), 2.Tecar Denisa (Baia Mare), 3.Gălăteanu Adela (București);
Copii sub 14 ani baieți: 1.Izsák Attila (Orienter Tg. Mureș), 2.Knobloch Péter (Voința-TranSilva Cluj), 3.Kentelki Márton(Orienter Tg. Mureș);
Junioare sub 18: 1.Néda Katalin, 2.Néda Ágnes (ambele de la Voința-TranSilva Cluj), 3.Bonto Diana (CSS Baia Sprie) și Culcean Roxana (Electrosistem Baia Mare);
Juniori sub 18 ani: 1.Bogya Gergely (Voința-TranSilva Cluj), 2.Divin Péter (Ady Liceum Oradea), 3.Prezenszky Gábor (Voința-TranSilva Cluj).


A mai rămas o singură finală de disputat anul acesta, cea de semimaraton, care se va desfășura la Ploiești peste două săptămâni, unde așteptăm deasemenea ca acești sportivi să reprezinte Clujul cu succes.

Ultimele Stiri
abonare newsletter