Sport

Ultimul hop pentru handbalişti

<p><img src="documente/stories/05_mai/19_ziua/09-19 handbal decisiv rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Transilvania va juca mâine cu UCM Caraş-Severin, într-un meci din cadrul etapei a 26-a şi ultima a Ligii Naţionale. Clujenii vor să îşi asigure locul 5.</p>

 

 


Elevii lui Ştefan Constantin mai au de trecut un singur hop până la calificarea în cupele europene, pe care speră să-l treacă mâine după-masă.

 


Handbaliştii clujeni vor întâlni pe UCM Caraş-Severin, o echipă bună, dar care a fost în pragul desfiinţării în acest sezon, însă a rămas în Liga Naţioanală datorită faptului că a fost preluată de autorităţile locale. Bănăţenii au învins în meciul tur, cu un punct diferenţă, iar clujeni vor să îşi ia revanşa şi să îşi asigure matematic participarea în sezonul următor al cupelor europene. „Alb-negrii“ se pot califica şi dacă nu înving în meciul de mâine, cu condiţia ca nici Ştiinţa Dedeman Bacău să nu câştige meciul din deplasare cu HC Odorhei, care se va disputa sâmbătă.

„Vrem revanşa pentru înfrângerea din tur, când ne-au învins pe final la un gol diferenţă. Venim după o serie lungă de jocuri fără înfrângere şi ar fi frumos să terminăm campionatul în acelaşi ritm“, a declarat Mihai Tritean, managerul clubului „U“ Transilvania. Oficialul clujenilor a mai precizat că este foarte mândră că toate echipele de juniori ale clubului (juniori 1, 2, 3, 4, 5 şi 6) s-au calificat la turneele finale ale campionatului. Tritean a precizat însă că clubul mai are nevoie de fonduri pentru ca tinerii handbalişti să poată face deplasarea în oraşele care vor găzdui turneele finale.


 

Apel la suporteri


 

Antrenorul Ştefan Constantin a declarat că îşi doreşte ca Sala Sporturilor „Horia Demian“ să fie plină la meciul cu UCM Caraş-Severin, partidă decisivă pentru participarea clujenilor în sezonul următor al cuperlor europene. „Este un meci pe care dorim să-l câştigăm. Sperăm să avem alături de noi un număr cât mai mare de suporteri, pentru că ultima impresie contează. Îmi doresc ca fanii să vină în număr mare la sală, ca la meciul cu HCM Constanţa. Vrem să dovedim că ceea ce ne-am propus am şi îndeplinit. Vrem revanşa, să câştigăm, să terminăm campionatul cu o victorie şi să ne consolidăm locul cinci“, a declarat tehnicianul formatiei universitare, Ştefan Constantin.


Din păcate, Ştefan Constantin nu se va putea baza pe serviciile lui Vali Ghionea la meciul de mâine cu UCM Reşiţa, deoarece acesta a fost suspendat, după ce a primit un cartonaş roşu în ultima secundă a jocului din etapă trecută de la Bacău.

Partida dintre „U“ Transilvania şi UCM Caraş-Severin este programată mâine, 20 mai, de la ora 18, şi va fi transmisă în direct la Radio Cluj.

Ultimele Stiri
abonare newsletter