Sport

Revin meciurile de rugby din Cupa României

Meciurile din grupele Cupei României la rugby se vor relua de la 1 octombrie cu partidele contând pentru etapa a 3-a.

În grupa Moldova, „U” Cluj și CS Poli Agro Iași au același număr de puncte - 5- după două etape, CSM Bucovina Suceava fiind ultima clasată, cu 0 puncte. În prima etapă, CS Poli Agro, echipă care a ratat de puțin anul acesta promovarea în SuperLigă, a învins pe CS Bucovina cu 52-22, pierzând însă în a doua etapă, în fața „U” Cluj, în deplasare, cu 9-59. În cea de-a treia etapă se vor confrunta CSM Bucovina Suceava și „U” Cluj.

În grupa Transilvania, campioana en-titre, CSM Știința Baia Mare și eterna sa rivală din Banat, RCM Universitatea de Vest Timișoara, luptă pentru prima poziție, CS Știința Petroșani, echipă din a doua ligă valorică, neavând cum să emită niciun fel de pretenții. Săptămâna viitoare, timișorenii vor juca cu echipa din Hunedoara, la Petroșani, într-un meci în care nu se va pune decât problema diferenței de scor, în timp ce Baia Mare va sta în condițiile în care cea de-a patra echipă din grupă, CSUAV Arad, și-a anunțat retragerea din competiție din motive financiare. În prima etapă, CSM Baia Mare a trecut de Știința Petroșani cu 83-6, în cea de-a doua etapă, într-un meci disputat în orașul de pe malurile Begăi, maramureșenii au pierdut în fața RCM UV cu 3-18. În clasament, conduce Știința Baia Mare cu 5 puncte, urmată de RCM Timișoara, 4 puncte și CS Știința Petroșani, 0 puncte.


În grupa Muntenia, Dinamo conduce detașat, cu 9 puncte, rivala sa istorică, Steaua, fiind pe locul 2, cu 1 punct, pe locul 3 regăsindu-se RC Bârlad, care a reușit, săptămâna trecută, promovarea în SuperLigă. În etapa 1, Dinamo a trecut de vasluieni cu 71-6, apoi, în cea de-a doua etapă, după un meci extrem de disputat, alb-roșii i-au învins pe steliști cu 26-23 chiar în Ghencea. Pe 1 octombrie, în etapa a 3-a, roș-albaștrii au posibilitatea să recupereze din punctele pierdute, urmând să joace, în deplasare, cu RC Bârlad, moldovenii fiind însă hotărâți să facă o figură frumoasă la primul meci cu o echipă din primul eșalon valoric.

În grupa Dobrogea, situația este destul de echilibrată, CSM Olimpia București fiind pe primul loc cu 9 puncte, urmată de CS Năvodari (echipă din eșalonul secund), cu 5 puncte, RCJ Farul Constanța (vice-campioana națională), tot 5 puncte, și RCM Galați, 0 puncte. În prima etapă, CSM Olimpia a trecut de CS Năvodari cu 96-6, RCJ Farul a învins pe RCM Galați cu 102-6, în timp ce în etapa a doua, Farul a pierdut acasă cu 12-24 în fața bucureștenilor iar CS Năvodari a bătut pe RCM Galați cu 37-6. Miercuri, cele două echipe ale județului Constanța se vor înfrunta la Năvodari, în timp ce la Galați, RCM va primi vizita liderului grupei, CSM Olimpia.


În noul format al competiției participă echipele din SuperLiga CEC Bank și Divizia Națională de Seniori (DNS), împărțite în patru grupe geografice - Dobrogea, Moldova, Muntenia și Transilvania. Echipele participante vor disputa partide fiecare cu fiecare, tur-retur, primele două clasate din fiecare grupă urmând să acceadă în faza sferturilor de finală. Meciurile din faza grupelor se vor încheia pe 18 octombrie.

Deținătoarea Cupei României la rugby este Steaua București care, anul trecut, a învins în finală pe CSM Știința Baia Mare cu 17-10.

abonare newsletter