Sport

Lucrurile sunt clare în Liga 1

<p />Înainte ultimei etape, lucrurile sunt destul de clare în clasamentul Ligii 1.

În urma rezultatelor din etapa a 33-a, Oţelul a devenit noua Campioană a României, iar Rapid şi Dinamo şi-au asigurat prezenţa în Europa League. La polul opus al Ligii 1, Gloria Bistriţa a încheiat la egalitate, 1-1 cu Universitatea Craiova şi a rămas pe prima scenă, în timp ce formaţia olteană va juca cel puţin sezonul următor în Liga a doua.

Politehnica Timişoara se duelează de la distanţă cu FC Vaslui pentru locul secund, care duce în preliminariile Ligii Campionilor. Bănăţenii au un meci foarte greu în ultima rundă, acasă cu Dinamo, în timp ce moldovenii vor juca în deplasare cu Pandurii Târgu Jiu, echipă renăscută în acest retur de campionat, după ce în iarnă părea că nu mai are şanse să evite retrogradarea.


Pentru a fi sigură că va juca în sezonul următor în Europa League, Steaua două variante, deloc uşor de îndeplinit: trebuie să învingă în ultima etapa pe CFR chiar în Gruia sau să câştige Cupa României, competiţie în a cărei finală va da piept cu rivala Dinamo. „Militarii“ se califică şi dacă nu înving la Cluj, însă doar cu condiţia ca Gaz Metan să nu câştige deplasarea de la Universitatea Craiova.

Restul meciurilor din etapa cu numărul 34 a Ligii 1 contează mai mult pentru palmares, neavând o importanţă prea mare pentru configuraţia finală a clasamentului. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, că meciurile din ultima etaop vor începe la ora 17.00 şi nu la 17.30 cum se anunţase iniţial.

Ultimele Stiri
abonare newsletter