Sport

Vice-campioanele luptă pentru Cupa României

<p /><img src="documente/stories/05_mai/18_ziua/09-18 jolidon h rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Handbalistele de la „U“ Jolidon Cluj vor participa începând de joi la Cupa României, competiţie care se va desfăşura la Bacău.

Elevele lui Gheorghe Covaciu se luptă cu alte şapte echipe pentru a intra în posesia Cupei României.

După ce au avut un alt sezon excelent, încheind pe locul secund în Liga Naţională, în urma campioanei Oltchim, handbalistele clujence vor lupta zilele următoare pentru câştigarea Cupei României. Turneul final, la care participă primele opt clasate în campionat, se va desfăşura începând de mâine (joi) la Sala Sporturilor din Bacău.


După finalul partidelor din ultima etapă a Ligii Naţionale, s-a stabilit programul partidelor din prima manşă a Cupei României, care va avea loc în perioada 19-21 mai la Bacău.

Pe lângă definitivarea ierarhiei, ultima etapă a campionatului a stabilit şi duelurile care vor avea loc în prima manşă a Cupei României. Astfel, Oltchim Râmnicu Vâlcea va da piept cu HCM Baia Mare, Universitatea Jolidon Cluj va evolua împotriva Oţelului Galaţi, în timp ce CSM Bucureşti o va întâlni pe HC Dunărea Brăila. Meciul dintre HCM Roman şi HC Zalău era deja cunoscut, având în vedere clasările celor două echipe.


 

Un duel cu Oltchim?


 

În cazul în care se vor calificat în semifinale, clujencele vor juca împotriva câştigătoarei dintre CSM Bucureşti şi Dunărea Brăila, vineri 20 mai de la ora 18, cealaltă semifinală umrând să aibă loc în aceeaşi zi de la ora 20. Finala va avea loc sâmbătă, de la ora 13.15, bineînţeles între câştigătoarele celor două semifinale. Dacă va ajunge în ultimul act al competiţiei, „U“ Jolidon ar putea da piept cu campioana Oltchim şi va avea ocazia să îşi ia revanşa pentru înfrângerea din campionat.


Cupa României are o miză mai ridicată pentru echipele clasate pe locurile 6 şi 7, adică Dunărea Brăila şi Oţelul Galaţi, care în cazul în care vor juca finala pot merge în Cupa Cupelor, lăsând HCM Roman în afara cupelor europene sezonul viitor.

 


Programul Cupei României

 

Sferturi

M1: Oltchim Rm.Vâlcea -  HCM Baia Mare - joi 19 mai, ora 20

M2: „U“ Jolidon Cluj - HC Oţelul Galaţi - joi 19 mai, ora 16

M3: CSM Bucureşti - HC Dunărea Brăila - joi 19 mai, ora 14

M4: HC Zalău - HCM Roman - joi 19 mai ora 18

 

Semifinale

S1: M2 – M3 – vineri 20 mai, ora 18

S2: M1 – M4 – vineri 20 mai, ora 20

 

Finala

S1 – S2 – sâmbătă 21 mai, ora 13.15

Ultimele Stiri
abonare newsletter