Sport

CFR învinge în deplasare la Oțelul Galați și ajunge pe primul loc în Liga 1

Formaţia CFR Cluj a învins, în deplasare, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Oţelul Galaţi, într-un meci din etapa a VIII-a a Ligii I. Golul a fost marcat de Tade, în minutul 43.

Antrenorul echipei CFR Cluj, Vasile Miriuță a declarat după meci că se aștepta să fie un meci greu și că jocul făcut de echipă nu a fost prea strălucit. El a declarat și că vine un meci foarte greu pe teren propriu cu „U” Cluj dar până atunci suporterii îl vor putea vedea pe Ferebory Dore în meciul cu Viitorul Axintele. „Știam că va fi un meci foarte greu, nu am jucat strălucit, ăsta e adevărul, dar băieții au dat tot ce au avut mai bun, îi felicit, au alergat și au muncit mult, plecăm cu trei puncte și asta e cel mai important. Nu e rău să fii pe primul loc. Îl sun pe fiul meu să facă o poză clasamentului și să mă aștepte mâine la Budapesta. Glumesc, desigur. Pentru meciul din cupă voi încerca să schimb câțiva jucători, să-i odihnesc, apoi vine meciul foarte greu cu Universitatea Cluj. Miercuri în cupă cred că-l vom vedea și pe Dore în teren”, a declarat Miriuță la Look TV.

Noul antrenorul al echipei Oțelul Galați, Tibor Selymes a declarat după meci că a asistat la meci din tribună dar că era mai ușor să asiste de pe banca tehnică. El a mai spus că va fi foarte greu să îndeplinească obiectivul clubului, să salveze clubul de la retrogradare. „Abia azi am semnat, aşa că era normal să stau în tribună, dar cred că era mai uşor să stau pe bancă. A fost un meci slab. Cred că dacă aveam mai mult tupeu şi mai multă încredere obţineam un egal. O să fie greu să îndeplinesc obiectivul, care este salvarea de la retrogradare. Avem foarte mult de muncă, dar nu mă sperie misiunea pe care o am. În următoarele cinci etape jucăm cu Steaua, Astra şi alte echipe bune şi putem lua de la zero la trei punncte”, a declarat Tibor Selymes, noul antrenor al gălăţenilor.


Și fostul internațional, Florin Cernat a afirmat că jucătorii Oțelului nu au avut nici o fază concretă la poarta apărată de Felgueiras, și chiar dacă sunt pe locul 15 în clasament mai sunt multe meciuri de disputat. „Am avut emoții pentru că m-am întors după 14 ani să-mi văd din nou echipa. Nu au fost faze nici pentru CFR, nici pentru noi, cu excepția acelei greșeli și cu puțină concentrare și atitudine, reușeam cel puțin un egal. N-a fost să fie, campionatul e lung, de la meci la meci se crește. Știu că fanii mă așteaptă, sper să revin în două etape, să aduc un plus echipei, dar va fi greu, pentru că fotbalul e colectiv și nu se stă într-un singur jucător. Mă îngrijorează că pierdem acasă, unde ar trebui să câștigăm”, a declarat fostul internațional, Florin Cernat.

Echipele de start:
Oţelul Galaţi: Plopeanu - Cojoc, Miron, Sipovici, Murgoci - Karlik, Helder - Grădinaru, Avdici (Stoian '74), Popescu (Cristea '82) - Tudorie (Jula '52). Antrenor: Daniel Florea.


CFR Cluj: Felgueiras - Camora, Larie, Rada, Susici - Muniru, Monroy - Jakolis (Fl. Costea '34), Guima (Tiago Lopes '61), Ivanovski (Da Silva '77) - Tade. Antrenor: Vasile Miriuţă.

Cartonaşe galbene: Grădinaru '24, Murgoci '45 / Ivanovski '23, Guima '59


Arbitri: George Rădulescu - Vladimir Urzică, Adrian Ionescu - Iulian Dima

Observatori: Sorin Boca, Mircea Călin


Următorul meci pentru echipa antrenată de Vasile Miriuță este cel de luni, 29 septembrie, când va întâlni pe teren propriu echipa antrenată de George Ogăraru.

Ultimele Stiri
abonare newsletter