Sport

Lucian Bute este mulțumit de noul său tehnician sportiv

Boxerul român, Lucian Bute se va antrena în următoarea perioadă cu celebrul antrenor american Freddie Roach, acesta făcând deja câteva modificări la tehnica de luptă.

Boxerul român Lucian Bute s-a declarat încântat de colaborarea cu legendarul antrenor american Freddie Roach, sub comanda căruia speră să-și relanseze cariera, intrată pe o pantă descedentă după pierderea titlului de campion mondial IBF la categoria supermijlocie, în fața englezului Carl Froch, în mai 2012. „Sunt foarte privilegiat că l-am putut convinge. Este o onoare pentru mine să beneficiez de sfaturile unui antrenor renumit. Chimia s-a instalat imediat între noi, din momentul în care m-am prezentat la sala sa din Los Angeles. După prima zi, am fost nerăbdător să mă întorc în sală. Doresc să dau totul pentru a reveni mai puternic în ring, pentru a-i răsplăti pe fanii mei și pe iubitorii boxului”, a declarat Bute, citat de presa canadiană.

Pugilistul român se afla în căutarea unui nou antrenor după despărțirea de Stephan Larouche. El a precizat că, la sfatul lui Freddie Roach, a făcut deja câteva mici modificări în tehnica sa de luptă, care pot face însă diferența în ring. „El mi-a cerut să micșorez distanța între picioare atunci când lovesc și să utilizez mai mult croșeul meu de dreapta”, a dezvăluit Bute.


La rândul său, Freddie Roach, care îl pregătește și pe cunoscutul campion filipinez Manny Pacquiao, a anunțat că Lucian Bute îl va însoți în Filipine pentru un stagiu de pregătire la care va fi prezent și „Pac-Man”. „Cred că este capabil să revină rapid în vârf. Nu are nevoie de niciun meci de pregătire. Detest luptele pentru revenirea în formă, pentru că sportivul scade deseori nivelul jocului său, chiar fără să-și dea seama. De meciurile pregătitoare mă voi ocupa în sală”, a precizat Roach.

Lucian Bute a efectuat joi un antrenament deschis publicului, la Cage aux Sports din Montreal, în cursul căruia Freddie Roach a scos în evidență modificările pe care i le-a impus până în prezent noului său elev. „Sunt câteva aspecte majore pe care vreau să le schimb, a explicat antrenorul. Fără să intru în detalii, vreau să-l învăț să domine ringul. Mă urmărește în ring, însă nu mă oprește. Este baza boxului și totuși antrenorii acordă puțin timp acestui aspect. Când ești plasat greșit în ring, îi oferi un avantaj adversarului său”, a spus Roach.


Spre surpriza generală, Bute a decis să rămână la semigrea, deoarece se simte bine la această categorie de greutate. El și-a exprimat speranța că îi va putea înfrunta din nou pe Carl Froch și Jean Pascal.

Referindu-se la următorul adversar al românului, Freedie Roach a precizat că și-ar dorit imediat un meci revanșă între Lucian Bute și Jean Pascal. O confruntare care pare perfect posibilă în opinia prese canadiene, după ce Adonis Stevenson nu s-a arătat prea interesat să lupte în această toamnă cu Pascal. „Cred că este o luptă pe care Lucian și-ar dori să o dispute. Nu cred în teoria blocajului mental. În opinia mea, corpul său a avut pur și simplu o zi proastă. Când se întâmplă asta, nu poți face mare lucru. Cred că i-ar face mult bine un al doilea meci (cu Pascal)”, a explicat Roach.


Celebrul antrenor a ținut să precizeze, totodată, că nu a venit să-l antreneze pe Bute pentru bani. „Colaborarea mea cu Manny Pacquiao mi-a schimbat viața. El câștigă 40 milioane dolari pe meci și mă plătește foarte bine. Nu am nevoie de bani. Sunt alături de Lucian deoarece am văzut ceva la el. Detest boxerii leneși, iar Lucian lucrează din greu la antrenamente. Sunt convins că vrea să atingă din nou vârful boxului. Nu vizează nimic altceva decât o nouă centură de campion mondial”, a mai spus Freddie Roach.

Ultimele Stiri
abonare newsletter