Sport

Egal după primele meciuri

<p /><img src="documente/stories/05_mai/17_ziua/09-17 mobi asesfot rp.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT şi CSU Asesoft se află la egalitate, 1-1, după primele două meciuri din finala campionatului, disputate la Ploieşti.

 

Clujenii au câştigat surprinzător primul meci al finalei, cu 89-79, dar l-au pierdut pe cel de al doilea cu 69-82.


 

Elevii lui Marcel Ţenter au fost depăşiţi în primul sfert al meciului de sâmbătă, ploieştenii reuşind să ia un avans de opt puncte, 29-21, dar au revenit în sfertul doi, iar la pauză prahovenii aveau un singur punct avans, 43-42. Partea a doua a jocului a fost dominată tactic de „alb-negrii“, care au pierdut sfertul trei, 18-23, dar au avut o revenirea puternică în ultimul sfert, în care s-au impus clar, cu 29-13, reuşind astfel să câştige primul meci al finalei.


„A fost un meci presărat cu schimbări dese ale liderului, a fost presiune şi asupra noastră, dar şi asupra lor. În prima parte au avut ei «run»-uri, dar am stat în permanenţă lângă ei, iar în a doua parte am fost noi mai exacţi şi până la urmă ne-am impus“, a declarat antrenorul Marcel Ţenter după victoria din primul meci al finalei campionatului.

Pentru „U“ Mobitelco BT au înscris: Dykes 36 p, Silvăşan 26p, Krstanovic 14p, Cuic 8p şi Morris 5p.


 

Înfrângere în mecil doi


 

Dacă meciul de sâmbătă a avut un final fericit pentru clujeni, în cel de duminică elevii lui Marcel Ţenter nu au mai avut prospeţime pe final şi au fost depăşiţi de ploieşteni. Scorul la pauză a fost egal, cei de la Asesoft reuşind să câştige primul sfert cu 17-15, iar clujenii pe cel de al doilea cu 24-22. „Alb-negrii“ au fost surclasaţi însă în a doua parte a partidei, prahovenii reuşind să se impună în sferturile trei şi patru cu 22-14, respectiv 21-16. Scorul final al celui de al doilea meci al finalei a fost 82-69 în favoarea gazdelor de la CSU Asesoft, care au egalat situaţia la general la 1-1.


„A fost un meci dificil, în primul rând din punct de vedere fizic. Începând cu sfertul al treilea am căzut fizic şi nu am putut ţine ritmul cu Ploieştiul, care în acest meci a jucat mai bine ca noi, au fost mai constanţi şi au meritat să câştige. Plecam cu 1-1 de la Ploieşti şi aducem seria la Cluj. Sunt convins că putem să jucam mai bine şi putem obţine victorii în ambele meciuri de acasă“, a spus Marcel Ţenter după ce echipa sa a fost egalată la general.

Pentru clujeni au puctat în această partidă: Silvăşan 19p, Krstanovic şi Dykes câte 16p, Cuic 9p, Thomson 4p, Chetreanu 3p şi Morris 2p.

Următoarele meciuri ale finalei Diviziei A la baschet masculin vor avea loc la Sala Sporturilor „Horia Demian“ din Cluj-Napoca, sâmbătă şi duminică, 21 şi 22 mai, nefiind încă stabilite orele la care vor începe.

 

abonare newsletter