Sport

Andreas Calcan este jucător exclusiv al Universității Cluj

Universitatea Cluj dezminte informațiile apărute zilele trecute în presă și declară, potrivit unui comunicat postat pe site-ul oficial, că este singurul deținător de drepturi federative asupra jucătorului Andreas Calcan.

Clubul Universitatea Cluj afirmă că este singurul club care îl are în proprietate pe mijlocaşul în vârstă de 21 de ani. „Andreas Calcan este unul dintre cei mai importanţi jucători produşi de clubul Universitatea în ultimii ani. Împrumutul său la CSM Râmnicu Vâlcea, o formaţie importantă a Ligii a II-a, are rolul de a-l ajuta să evolueze constant, să prindă cât mai multe meciuri ca titular, iar apoi să revină la Universitatea, club care l-a promovat la prima echipă pe vremea când avea doar 16 ani”, scriu oficialii clubului pe site-ul oficial.

„În ultimele zile a circulat informaţia conform căreia jumătate din drepturile sale federative ar aparţine clubului Steaua Bucureşti. Realitatea e, însă, cu totul alta. Transferul lui Valentin Lemnaru de la Steaua Bucureşti la Universitatea Cluj a fost efectuat, luni, cu titlu gratuit. În schimb, clubul bucureştean va beneficia de un procent de 30 la sută din suma cu care Andreas Calcan va fi transferat la un club din ţară sau străinătate, însă nu mai mult de un anumit cuantum stabilit în contractul dintre cele două părţi. Astfel, acest procent de 30 la sută reprezintă exclusiv un titlu de garantare a sumei pe care „U” Cluj trebuie să o plătească în schimbul lui Lemnaru, şi nicidecum vreun act de coproprietate asupra fotbalistului”, mai scriu oficialii clubului.


Andreas Cristian Calcan, în vârstă de 20 de ani, este un fotbalist român crescut la clubul Universitatea Cluj și joacă pe postul de mijlocaș. Andreas este un produs sută la sută a clubului clujean, el ajungând la club de la o vârsta foarte fragedă. A fost promovat la echipa mare înca de la vârsta de 16 ani dar și-a făcut debutul abia spre sfârsitul anului 2013 în partida pierdută cu Dinamo București (23 august 2013).

Ultimele Stiri
abonare newsletter