Sport

Demonstrații de scrimă în centrul orașului cu cei mai buni scrimeri din România

Piața Unirii din Cluj Napoca, a fost astăzi gazda demonstrațiilor de scrimă, în cadrul Caravanei Scrime Românești, acțiune întreprinsă de Federația Română de scrimă în zece orașe din țară.

Campionii scrimei românești, Tiberiu Dolniceanu, Simona Gherman, Simona Pop, Mihai Covaliu și alți actuali și foști campioni ai scrimei românești au fost prezenți la Cluj pentru a promova scrima și pentru a atrage cât mai mulți copii către acest sport.

La acest eveniment a fost prezent și primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.


Președintele Federației Române de Scrimă, Mihai Covaliu a declarat că speră să reușească atragerea a cât mai multor copii la acest sport care este longeviv și la care se poate face performanță. „Viitorul acestui sport în România începe în fiecare zi, de aceea facem aceste demonstrații de scrimă pentru a promova acest sport care are performanță, care aduce medalii în România, și eu sunt sigur că prin aceste acțiuni vom reuși să atragem copiii, părinții și bunicii la acest sport pentru că este un sport cu beneficii extraordinare pe termen mediu și lung pentru toți practicanții acestui sport”, a declarat Covaliu.

El a mai spus că sportivii sunt onorați și obligați să facă performanță, și că acest lucru îl fac cu drag și multă muncă. „Ne bucurăm că reușim an de an să aducem medalii în România. Ne bucurăm de susținerea Comitetului Olimpic Sportiv Român și de Ministerul Tineretului și Sportului. Suntem onorați și obligați pentru că facem performanță pentru România, și facem tot acest lucru cu drag și multă muncă.”


Campionul olimpic la scrimă a recomandat ca părinții să își aducă copiii la scrimă pentru că nu este scump și pentru că în acest mod se pot dezvolta psihic. „Mesajul meu pentru părinți este să-și aducă copiii la scrimă, nu este un scump, nu este un sport greu și este un sport elegant, frumos, un sport în care spiritul și psihicul se împletesc armonios și dezvoltă deopotrivă”, a declarat Miahi Covaliu.

Potrivit organizatorilor, costul unui echipament complet pentru scrimă poate varia de la 250 de euro până la 1500 de euro.

abonare newsletter