Sport

Chirilă: „Una este Divizia B și alta este Liga 1”

CSMS Iași a pierdut meciul în deplasare în fața echipei Universitatea Cluj cu scorul de 2-0. Suporterii echipei au scandat în timpul meciului numele fostei echipe Politehnica Iași.

Suporterii CSMS Iași la Cluj Suporterii CSMS Iași la Cluj

Cu doar trei puncte din tot atâtea egaluri, echipa condusă de proaspătul adus pe banca tehnică, Ionuț Chirilă, nu a putut face față echipei Universitatea Cluj. Antrenorul declară că jucătorii încă „nu au putut să treacă de pragul Diviziei B” și că băieții lui „trebuie să-și dea seama că este cu totul altă competiție”.

„A fost un joc pe care din punctul de vedere al organizării, al circulației, al posesiei nu cred că a fost cu mult inferior Clujului, dar lipsa de personalitate a jucătorilor mei în momentele decisive, timiditatea lor și-a spus cuvântul și au clacat în momente cheie. Nu au știut să cravașeze jocul, au avut multe momente în care au tremurat, le-au tremurat picioarele și este o diferență între o echipă care are maturitatea diviziei naționale și o echipă care face saltul mai greu de la Divizia B la Divizia Națională”, spune Chirilă.


Antrenorul spune că ar fi vrut să câștige meciul de la Cluj și că totuși îi va felicita pe jucători pentru realizările bune deși au pierdut meciul.

„Am vrut foarte mult să câștigă un punct aici. Știam că este foarte greu pentru că este o diferență în acest moment pe care sperăm cu timpul să micșorăm. Am ajuns la maturitatea necesară. Atât a putut echipa mea. Îmi felicit pentru realizările pe care le-au avut bune și am să-i cert pentru ceea ce au făcut mai puțin bun și ca rezultat a fost acest scor de 2-0, un scor normal”, spune antrenorul.


Ionuț Chirilă spune că jucătorii ieșeni încă nu au putut trece peste pragul Diviziei B și că golurile luate la Cluj au fost niște goluri stupide.

„Nu ne-a bătut o echipă superioară ca joc, ne-a bătut o echipă superioară ca valori individuală, ca jucători care în momente cheie pot decide jocul în situații de unu contra unu. Golurile pe care le-am luat cred că au fost niște goluri stupide, nu cred că au fost niște goluri din niște acțiuni construite, dintr-o înlănțuire de 10-12 pase construcția atacului pozițional cu finalitate. Au fost niște greșeli ale unor jucători care încă nu au putut trece peste pragul Diviziei B”, declară Chirilă.


Chirilă: „Au nevoie de foarte multe”

Antrenorul spune că în următoarele două săptămâni va încerca să ridice moralul jucătorilor pentru a se putea adapta la ritmul Ligii 1.

„Acum sunt preocupat de echipa mea și de ce voi face în aceste două săptămâni să ridic nivelul unor jucători pentru că s-a văzut și astăzi că au nevoie de foarte multe ca să treacă la acest nivel fotbalistic. Eu, după două zile de antrenament, sunt într-un proces de evaluare a jucătorilor pentru care am dat dispoziție, pentru a vedea care sunt disponibilitățile fizice și care din ei pot să se ridice la un nivel de divizie națională. Una este Divizia B și alta este Liga 1”, spune Ionuț Chirilă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter