Sport

Barum Czech Rally Zlin: O experiență cât un sezon întreg pentru Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu

După trei zile pline de acțiune, Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au ajuns la sosire în Barum Czech Rally Zlin, etapa a opta din Campionatul European de Raliuri (ERC) și etapa a cincea din Junior ERC. Andrea Crugnola și Ekaterina Stratieva, care au evoluat sub culorile NRA, au terminat pe 4 în Junior WRC, respectiv pe 1 în Ladies Trophy.

Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu au confirmat, în acest weekend, că Barum Czech Rally Zlin este una dintre cele mai spectaculoase etape pe asfalt din calendarul european, dar și una dintre cele mai dificile. Aflat la primul sezon în competiția europeană dedicată juniorilor, obiectivul principal pentru Florin Tincescu este să acumuleze cât mai multă experiență, fără presiunea unui rezultat.

Barum Czech Rally Zlin a început vineri cu celebra super specială programată pe străzile din Zlin, iar echipajul Napoca Rally Academy a terminat proba cu cel de-al optulea timp în Junior ERC.
„A fost o probă senzațională cu foarte mult public. Este un raliu incredibil și mă bucur că putem lua startul aici. Urmează însă două zile lungi și va trebui să fim foarte atenți”, a spus Florin Tincescu, la finalul zilei de vineri.


În ziua a doua au fost programate nouă probe speciale, iar Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu nu au avut deloc o zi ușoară. Probleme la motor, o ieșire în decor în urma căreia au pierdut peste șase minute, spectatori care i-au ajutat să schimbe roata și echipa tehnică din parcul de service care a rezolvat toate problemele.
„Sunt extrem de bucuros că am reușit să terminăm această zi. Asta este tot ce mai contează acum. Le mulțumesc băieților din parcul de service și cred că experiența acumulată aici este neprețuită”, a spus Florin Tincescu, după ziua de sâmbătă, încheiată pe locul 11 în Junior ERC.

Duminică au fost programate ultimele șase probe speciale, iar echipajul Napoca Rally Academy a avut o evoluție constantă. „Nu am riscat absolut nimic în ultima zi, obiectivul nostru fiind să terminăm primul raliu din Junior ERC. Am crescut ritmul de la o probă la altă și cel mai important lucru este experiența adunată într-un raliul extraordinar. E greu să obții un rezultat bun într-o etapă cu o concurență atât de puternică din punct de vedere local și nu numai, dar în viitor participarea noastră aici va da rezultate cu siguranță”, a spus Florin Tincescu, la finalul Barum Czech Rally Zlin.


Andrea Crugnola/Michele Ferrara, locul 4

Tot sub culorile NRA, la etapa din Cehia au luat startul și echipajele Andrea Crugnola/Michele Ferrara cu un Peugeot 208 R2 și Ekaterina Stratieva/Carmen Poenaru cu un Citroen C2 R2. Andrea Crugnola a terminat pe locul 4 în Junior ERC, iar Ektaterina Stratieva a câștigat Ladies Trophy.

Următoarea provocare din Junior ERC este Rallye International du Valais, în Elveția, în perioada 23 – 25 octombrie, etapă la care va concura și echipajul Napoca Rally Academy. Florin Tincescu și Iulian Nicolaescu nu vor lua startul la Raliul Iașului, următoarea etapă din competiția națională, în schimb Carmen Poenaru va concura alături de Bogdan Marișca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter