Sport

Au luat trenul spre Europa

<p /><img src="documente/stories/05_mai/16_ziua/09 u rapid.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Cluj a pierdut ultimul meci jucat la Mediaş în acest sezon, 1-2 în faţa Rapidului. Bucureştenii şi-au asigurat prin această victorie prezenţa în sezonul următor al Europa League.

„Studenţii“ au pierdut cu 1-2, după ce au făcut o primă repriză slabă.

 


Ionuţ Badea a avut probleme de lot înaintea partidei cu Rapid, mai mulţi jucători fiind accidentaţi sau suspendaţi, astfel că primul „11“ al Universităţii a fost diferit faţă de echipa standard folosită în acest retur de campionat. Giuleştenii au deschis scorul în minutul 27, când Herea a scăpat singur cu Matache şi a reuşit să îl învingă pe portarul „alb-negrilor“. În minutul 39, acelaşi Herea a mai scăpat o dată pe contraatac, i-a driblat lejer pe Munteanu şi Buhuş, apoi i-a pasat lui Frunză, care a împins balonul în poarta clujenilor şi a majorat diferenţa la 2-0 în favoarea Rapidului.

După pauză, clujenii au fost mai incisivi şi au reuşit să reducă din diferenţă în minutul 68, când Alex Păcurar a transformat un penalti dictat de arbitru după ce Dănuţ Coman l-a agăţat în careu pe Cojocnean. „Alb-negrii“ au încercat să egaleze pe final, dar nu au reuşit să mai înscrie în poarta Rapidului. Cea mai mare ocazie a „studenţilor“ l-a avut în prim-plan pe Adrian Cristea, care a trimis o ghiulea de la peste 30 m, însă balonul a lovit bara transversală.


 

Două greşeli, două goluri luate


 

Antrenorul Universităţii, Ionuţ Badea, apreciază că echipa sa a avut o primă repriză foarte slabă, dar şi-a revenit în partea a doua a jocului. „Din păcate, în prima repriză echipa a făcut două greşeli din care am luat două goluri. Apoi, în repriza a doua, am irosit multe ocazii de gol. Practic, a fost o singură echipă pe teren. Nu ştiu dacă a fost şi un al doilea penalty pentru noi. Am avut cinci absenţe şi a fost o situaţie inedită pe care noi am încercat s-o abordăm ca atare“, a declarat Ionuţ Badea după ce Universitatea a fost învinsă de Rapid.


În urma victoriei de la Mediaş, Rapid s-a calificat matematic în Europa League, cu o etapă înainte de încheierea sezonului 2010-11 a Ligii 1.

 


 

Universitatea Cluj: Matache - Unguruşan, Buhuş, Munteanu, Bazzi (Voican '46) - Nasser - Cojocnean,  V.Gheorghe (Tony '46), Păcurar (Delgado '84), Mendy - Cristea.

Rapid: Coman (Straton '78) - Vidanov, M.Antonio, Glauber, Ezequias - Roman (Grigorie '85), Grigore, Lazăr, Bozovici (Olberdam '75) - Herea, Frunză.

Cartonaşe galbene: Cojocnean '74, Buhuş '85 / Coman '69, M.Antonio '74, Ezequias '77, Lazăr '84, Frunză '91, Straton '90+4, Grigore '90+4.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Petru Gaşpar, Gabriel Bârjac (asistenţi) - Sorin Tarcea (rezervă). Observatori: George Ionescu, Nicolae Pantea.

Spectatori: 3.500.

abonare newsletter