Sport

Miriuță, ordin pentru șefi: „Aduceți-mi urgent un atacant!”

Rămas fără Ogbu, plecat în China, Vasile Miriuță le-a cerut șefilor din Gruia să-i aducă cel puțin un atacant pentru a nu risca ratarea tuturor obiectivelor. Gregory Tade și Guima sunt singurii atacanți de careu pe care se poate baza CFR în acest moment.

CFR Cluj s-a făcut de râs în Cupa Ligii. Neavând un lot numeros și valoric, Vasile Miriuță a trebuit să apeleze la juniori în confruntarea cu CSMS Iași. Lipsa de experiență și-a spus însă cuvântul în rândul puștilor clujeni. Feroviarii nu au putut opune rezistență moldovenilor, deși aceștia au revenit în Liga I după un an în care au evoluat în eșalonul secund. Trupa lui Marius Lăcătuș s-a impus cu 4-2 fără să pună piciorul pe accelerație.

Stă doar în doi atacanți de careu

Golurile formației din Gruia au fost înscrise de brazilianul Christian (din penalty) și de Alexandru Păun, un puști de 19 ani, care a bifat doar patru prezențe în Liga I până acum. Deși CFR a transferat nu mai puțin de 10 jucători, Miriuță întâmpină dificultăți în a alcătui un prim 11. Dintre cei aduși, doar doi s-au impus ca titulari: Ionuț Larie (fundaș central) și Mateo Susic (fundaș dreapta). Compartimentul cel mai descoperit e cel ofensiv. Ogbu Chuka a plecat în China, iar nou-venitul Guima este în urmă cu pregătirea fizică. Gregory Tade se confruntă și el cu probleme medicale, în timp ce Florin Costea este departe de forma care l-a consacrat.


„Dintre jucătorii care au venit în această vară, niciunul nu este peste titularii de anul trecut. Am 14 jucători buni, dar n-am ce face, trebuie să umblu cu grijă cu ei, precum cu ouăle de Paști, să nu se spargă. E clar, am neapărată nevoie de un atacant sau doi, compartimentul ofensiv este descoperit. Am vorbit cu cei din conducere, le-am zis să-mi aducă doi atacanţi, sper să îi transferăm, pentru că avem nevoie neapărat”, a transmis Miriuță.

„Putem trece de Jagodina”

CFR a ratat deja un obiectiv, dar Miriuță nu disperă. Tehnicianul băimărean e convins că „vișiniii” au forța necesară să acceadă în grupele Europa League, chiar și cu problemele existente la echipă. Clujenii trebuie mai întâi să treacă de Jagodina. În manșa tur, disputată pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu”, cele două combatante au remizat, 0-0. Returul are loc joi, de la ora 21.30. 


 „Ne dorim foarte mult să ne calificăm mai departe în cupele europene. Avem forța necesară să trecem de Jagodina, ei nu au făcut altceva decât să se apere la Cluj. Putem să înscriem în Serbia. Acasă am fost lipsiți de șansă, ne-am creat multe ocazii, dar din păcate nu le-am fructificat”, a subliniat fostul antrenor al Ceahlăului.

abonare newsletter