Sport

Miriuță visează la un debut perfect în cupele europene: „Suntem mai buni ca Jagodina, sigur vom câștiga"

Aflat la debutul său ca antrenor în cupele europene, Vasile Miriuță speră ca CFR să aibă un parcurs cât mai lung în Liga Europa.

CFR pornește optimistă în noul sezon de cupă europeană. Formația din Gruia nici nu concepe să se împiedice de Jagodina în drumul către accederea în grupele Europa League. Feroviarii și-au ascuțit foarte bine săbiile pentru bătălia cu trupa lui Mladen Dodic. „Suntem pregătiți, am mare încredere în jucători că vor face un meci mare, sigur vom câștiga. Jagodina e o echipă bună, agresivă, dar suntem peste ei, trebuie doar să o dovedim în meciul de mâine și în returul din Serbia. Antrenez de un an în România, am reușit să ajung în cupele europene datorită muncii jucătorilor pe care îi am sau i-am avut, este ceva formidabil pentru mine. Sper ca la debutul meu în Europa League să avem un parcurs cât mai lung”, a transmis Vasile Miriuță.

„Ne-am pregătit foarte bine, calificarea depinde numai de noi. Când vorbim despre Champions League este altceva, toată lumea își dorește să fie acolo. Acum suntem în Europa League trebuie să fim mândri că jucăm aici. E o diferență foarte mare, dar noi trebuie să arătăm că avem o echipă de valoare. Este o mândrie să port banderola de căpitan, dar suntem o echipă și doar ca o echipă putem realiza ceva. Avem nevoie unii de alții”, a adăugat Mario Felgueiras.


„La mine joacă doar cine merită”

Pentru a nu-și compromite șansele la calificarea în turul următor, CFR e condamnnată să câștige la cel puțin un gol diferență în fața sârbilor. „E important ca Jagodina să nu marcheze pentru noi ar fi excelent și un 1-0. Mă bazez pe un nucleu de 6-7 jucători pe care i-am avut la dispoziţie şi în campionatul trecut, dar şi pe Larie sau Susic, jucători aduşi recent, dar care s-au adaptat foarte repede. Ei doi vor fi titulari cu Jagodina. Restul jucătorilor nou-veniţi nu m-au convins deocamdată. Cei care oacă în primul 11 m-au convins că merită să evolueze ca titulari. Îmi doresc și ca ceilalți fotbaliști să mă convingă să-i folosesc. La mine joacă doar cine merită”, a punctat Miriuță.

Va folosi rezervele în Cupa Ligii

Tehnicianul băimărean a recunoscut că își va menaja titularii în jocul de duminică, din Cupa Ligii. „Dacă aş avea un lot de 22 de fotbalişti, în care rezervele să fie la nivelul titularilor, aş risca în Cupa Ligii. Aşa, trebuie să fiu precaut pentru că urmează returul cu Jagodina. Vă spun sincer că voi folosi în Cupa Ligii jucătorii care au evoluat mai puţin, nu avem de ales. Deocamdată, mă pot baza numai pe 14-15 jucători, nu e uşor”, a precizat Miriuţă.


Dodic: „CFR e favorită”

Sârbii se tem de forța „vișiniilor”. Mladen Dodic o vede pe CFR favorită în dubla cu Jagodina, însă admite că elevii săi își vor da viața pe teren pentru a merge mai departe în Europa League. „Cunosc foarte bine CFR-ul, știu că a jucat și în Champions League, i-am urmărit și în partidele amicale din această vară. Pornește ca favorită pentru că are mai multă experiență în cupele europene. Au jucători individuali foarte buni, care pot să facă diferența pe teren precum Ciprian Deac. Au și o forță colectivă foarte puternică, trebuie să fim atenți. Sunt optimiști că vor câștiga, dar la fel suntem și noi. Nu am făcut modificări importante în lot a rămas același nucleu de jucători vom da totul pe teren ca să ne calificăm mai departe să facem impresie bună și în Europa la fel cum am făcut-o și în campionat”, a susținut antrenorul Jagodinei. „CFR e echipa mai experimentată, dar noi credem în șansa noastră. Ne vom lupta până la capăt”, a fost mesajul căpitanului Ivan Cvetkovic.

Manșa tur dintre CFR și Jagodina are loc joi, de la ora 20.30, pe stadionul „Dr. Constantin Rădulescu". Returul e programat o săptămână mai târziu, în Serbia.


30 de suporteri sârbi vor fi prezenți în tribunele stadionului „Dr. Constantin Rădulescu” pentru a-și susține favoriții în confruntarea cu CFR.

 


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter