Sport

Simona Halep a învins-o pe Niculescu şi s-a calificat în finala BRD Bucharest Open

Jucătoarea Simona Halep, cap de serie numărul 1, s-a calificat în finala turneului BRD Bucharest Open, după ce a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1, pe sportiva Monica Niculescu, locul 68 WTA.

Halep s-a impus în două ore în faţa lui Niculescu.

Simona Halep a controlat în totalitate primul set, singurul moment în care a fost pusă în dificultate fiind în ghemul 3, când Niculescu a reuşit un rebreak. Numărul 3 mondial a revenit însă repede şi s-a distanţat la 4-1. Forţa loviturilor Simonei Halep, dar şi greşelile neforţate, au făcut ca Niculescu să nu îşi mai adjudece decât un singur ghem, până în finalul setului câştigat cu 6-2 de adversara ei. Cursul jocului s-a schimbat în setul doi, Niculescu reuşind să o surprindă pe Halep şi să câştige de două ori pe serviciul acesteia. Ea egalează la seturi, 1-1, însuşindu-şi ultimul ghem după ce a fost condusă de Halep cu 0-40.


Chiar dacă Monica Niculescu a avut destul de mulţi susţinători în tribună, publicul a fost în mod evident de partea Simonei Halep, pe care a aplaudat-o la scenă deschisă după apoape fiecare minge câştigată.

Experienţa Simonei Halep acumulată în meciurile de Grand Slam din ultima perioadă a făcut ca setul decisiv să nu aibă practic istoric. Monica Niculescu a reuşit doar un break în ghemul cinci, iar Simona Halep s-a impus cu 6-1 în ultimul set al semifinalei româneşti, câştigând prima minge de meci pe care a avut-o.


Jucătoarea română, ocupanta locului 3 în clasamentul mondial, va întâlni în ultimul act al competiţiei pe italianca Roberta Vinci, a doua favorită, care a trecut în semifinale de sportiva Kristina Kucova din Slovacia, scor 6-1, 6-3.

Halep este deţinătoarea titlului de la Budapesta de anul trecut, turneul WTA fiind mutat în 2014 la Bucureşti din cauza problemelor financiare ale competiţiei ungare.


La BRD Bucharest Open, câştigătoarea trofeului va obţine 43.000 de dolari şi 280 de puncte WTA, iar finalista 21.400 de dolari şi 180 de puncte WTA.

Turneul este dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter