Sport

Senzațional! Halep, în SEMIFINALE la Wimbledon. Românca a măturat pe jos cu Lisicki

Simona Halep s-a calificat, în premieră, în semifinalele turneului de la Wimbledon.

Tenismana română a trecut în sferturi de germanca Sabine Lisicki (locul 19 WTA), scor 6-4, 6-0, după 57 de minute de joc. Halep a întâmpinat dificultăți doar în primul set. Lisicki conducea cu 3-0 după primele 3 game-uri, dar constănțeanca a revenit incredibil și a reușit să se impună cu 6-4, profitând și de greșelile neforțate ale nemțoaicei.

„A fost un meci bun. Am început mai lent, dar după aceea am jucat din ce în ce mai bine. M-am bucurat de fiecare moment, atmosfera a fost incredibilă pe arena centrală. Sunt bucuroasă că am câștigat. Cheia succesului? Încrederea. Mă simt bine pe teren și mă lupt pentru fiecare punct. Mă deplasez bine, lovesc bine mingea, joc cu plăcere și cred că acesta este secretul meu", a declarat Halep, la finalul jocului.


Ce record a bătut

Halep a depăşit astfel performanţa Virginiei Ruzici, calificată în sferturile de finală, în 1978 şi 1981. Cel mai bun rezultat al unui român la Wimbledon este accederea în finală. Ilie Năstase a reuşit acest lucru de două ori, în 1972 şi 1976.

Duel cu Bouchard

În penultimul act al competiției, Halep o va întâlni pe Eugenie Bouchard, care a trecut de Angelique Kerber (Germania), scor 6-3, 6-4. Pentru calificarea în semifinale, Simona și-a asigurat 780 puncte WTA și un cec de 440.000 lire sterline. „Mâine trebuie să mă pregătesc pentru un nou meci greu. Și la French Open a fost aceeași situație, am fost favorită. Acum am altă experiență și voi da tot ce pot pe teren. Iubesc tenisul și vreau doar să joc, să mă bucur de fiecare moment petrecut pe teren", a susținut românca.


Dacă va trece de Bouchard, Halep va urca pe locul 2 în clasamentul WTA, după americanca Serena Williams. În acest moment, pe poziția secundă se află chinezoaica Na Li, care a fost însă eliminată în turul III la Wimbledon.

Ultimele Stiri
abonare newsletter