Sport

„U” BT Cluj s-a despărțit de 2 jucători importanți

Formația pregătită de Dorin Pintea a renunțat la serviciile lui Ivan Kuburovic și Josh Sparks (foto).

Baschetbaliștii Ivan Kuburovic și Josh Sparks nu vor mai evolua din sezonul viitor la „U” BT Cluj. Anunțul a fost făcut de președintele executiv, Mircea Cristescu. „Ivan Kuburovic și Josh Sparks nu vor mai juca la noi. La primul n-a fost dorința noastră expresă, iar la al doilea a fost cumva de comun acord. Mama lui Josh ne-a trimis un e-mail prin intermediul agentului său și ne-a comunicat că el vrea să joace într-un alt campionat. Am avut o discutie cu el și i-am spus că ar fi mai bine să continue alături de noi, dar i-am impus condiția de a juca pe postul 3, pentru că nu este pregătit pentru postul 4. El a decis să plece”, a declarat oficialul clujean la Digi 24 Cluj.

Kuburovic a bifat 35 de meciuri pentru „studenți” în sezonul 2013/2014 al Ligii Naționale de baschet masculin, timp în care a acumulat medii de 12.5 puncte și 5.0 recuperări. De cealaltă parte, americanul Sparks a jucat 36 de partide în campionat, având în medie 9.0 puncte și 4.4 mingi recuperate.


6 clujeni la națională

Naționala României de baschet masculin s-a reunit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la București. După ce au efectuat vizita medicală, tricolorii s-au deplasat la Sibiu, unde se vor pregăti în privința campaniei de calificare la Campionatul European din 2015.


În lotul lărgit al reprezentativei pregătite de Marcel Țenter se regăsesc și 4 baschetbaliști ai formației „U” BT Cluj: Mihai Silvășan, Cătălin Baciu, respectiv noile achiziții Andrei Mandache și Tudor Jucan. De asemenea, din staff-ul României mai fac parte și alți doi clujeni: kinetoterapeutul Adrian Resteman și maseur-ul Mircea Lazăr.

România a fost repartizată în campania de calificare la Eurobasket 2015 în Grupa F, alături de reprezentativele similare ale Suediei, Letoniei și Slovaciei. Echipa care va termina pe prima poziție în grupă se va califica direct la Europeanul de anul viitor. Totodată, cele mai bune 6 poziții secunde din cele 7 grupe își vor asigura, la rândul lor, prezența la turneul final.


Lotul lărgit al României:

1. Torok Rolland (BC Kormend)

2. Andrei Mandache („U” BT Cluj-Napoca)


3. Mihai Silvăşan („U” BT Cluj-Napoca)

4. Cătălin Baciu („U” BT Cluj-Napoca)


5. Bogdan Ţibîrnă (CSM Oradea)

6. Szijarto Levente (CSU Asesoft Ploieşti)

7. Andrei Căpusan (BC Mureş Târgu Mureş)

8. Titus Nicoară (CSM Oradea)

9. Adrian Guţoaia (CSU Asesoft Ploieşti)

10. Tudor Jucan („U” BT Cluj-Napoca)

11. Adrian Tudor (CSA Steaua CSM Eximbank)

12. Dragoş Andrei (BC Timişoara)

13. Octavian Popa Calotă (CSU Atlassib Sibiu)

14. Mihai Paul (CSA Steaua CSM Eximbank)

15. Vlad Corpodean (BC Mureş Târgu Mureş)

16. Vlad Moldoveanu (BC Kalev-Cramo)

Programul României în campania de calificare:

10.08 - Slovacia vs. România (la Pezinok)

13.08 - România vs. Suedia (la Sibiu)

17.08 - Letonia vs. România (la Riga)

20.08 -  România vs. Slovacia (la Sibiu)

24.08 - Suedia vs. România (la Boras)

27.08 - România vs. Letonia (la Sibiu)

Articol scris de Radu Bărăian

Ultimele Stiri
abonare newsletter