Sport

„U” BT Cluj revine în cupele europene după o pauză de 3 ani. Mandache și Jucan, noile transferuri

Formaţia pregătită de Dorin Pintea va evolua în sezonul competiţional 2014/2015 în FIBA EuroChallenge. Alături de „U” BT Cluj, alte trei echipe din Liga Naţională vor juca în sezonul următor în EuroChallenge: CSM Oradea, BC Mureş şi Energia Rovinari.

Echipa de baschet masculin „U” BT Cluj va reprezenta România și orașul de pe Someș în FIBA EuroChallenge, competiţie în care nu a mai evoluat din anul 2011. „Am primit oficial hârtie din partea Federaţiei Române de Baschet, prin care am fost anunţaţi că suntem eligibili pentru a participa în EuroChallenge. Astăzi vom trimite la FIBA actele necesare pentru înscriere. Tragerea la sorţi va avea loc în 6 iulie, la Munchen”, a declarat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al „studenților”, pentru site-ul oficial al clubului.

Codașii grupei

La ultima participare într-o cupă europeană, „alb-negrii” au fost eliminaţi încă din prima fază a EuroChallenge, după ce au terminat pe ultimul loc într-o grupă cu Elan Chalon (Franța), Antwerp Giants (Belgia) şi Enisey Krasnoyarsk (Rusia).


I-au transferat pe Mandache și Jucan

„U" BT Cluj a bifat primele transferuri. Andrei Mandache și Tudor Jucan au semnat cu gruparea clujeană. De asemenea, căpitanul Mihai Silvășan și pivotul Cătălin Baciu au semnat prelungirea contractelor cu gruparea universitară. „Am venit la Cluj cu gânduri mari, cu dorința de a câștiga campionatul alături de o echipă cu mare tradiție în baschetul românesc. Îmi doresc ca suporterii să vină în număr cât mai mare alături de echipă și să o încurajeze. Suporterii de la Cluj sunt unii dintre cei mai fanatici din România", a declarat Mandache pentru site-ul oficial al clujenilor. "Mă bucur că după 10 ani am revenit acasă, la Cluj. Eu am plecat de la Cluj când am încheiat junioratul, câștigând 4 titluri la acest nivel, iar acum după 10 ani am ocazia de a juca și pentru echipa de seniori. Am venit cu gândul de a câștiga trofee, de a juca cât mai bine atât în campionat, cât și în Cupa României și în cupele europene", a adăugat Jucan.

Articol scris de Radu Bărăian

Ultimele Stiri
abonare newsletter