Sport

Fișa medicală a lui Schumacher, furată și scoasă la vânzare!

Spitalul din Grenoble, unde a fost internat Michael Schumacher timp de şase luni, a depus plângere pentru furt. Medicii susțin că fișa medicală a fostului pilot de Formula 1 a fost furată.

Plângerea a fost depusă, săptămâna trecută, după transferul campionului german, în vârstă de 45 de ani, la spitalul din Lausanne.

Purtătorul de cuvânt al lui Michael Schumacher, Sabine Kehm, a afirmat, luni, că "achiziţionarea unor astfel de documente/date şi publicarea lor sunt interzise".


„Datele din dosarul medical sunt confidenţiale şi nu pot fi furnizate publicului. De câteva zile, documente/date furate sunt oferite presei contra unei sume de bani, iar furnizorul pretinde că este vorba de dosarul medical al lui Michael Schumacher. Nu putem şti dacă aceste documente sunt autentice. Dar faptul este că documentele sunt furate. Furtul a fost denunţat. Autorităţile au fost sesizate", a declarat Sabine Kehm, care a precizat că de fiecare dată când presa va publica aceste documente va fi depusă o plângere penală.

Potrivit Dauphine Libere, avocaţii familiei Schumacher au depus plângere prin fax. Conform cotidianului regional, au fost furate primele două pagini dintr-un dosar care cuprinde zece pagini, iar sistemul informatic al spitalului din Grenoble face obiectul unei expertize pentru a se stabili dacă a fost piratat sau folosit fraudulos.


Cotidianul german Bild-Zeitung susţine că "vânzătorul" acestor documente solicită 48.000 de euro publicaţiilor care vor să le achiziţioneze.

Fostul pilot german de Formula 1 Michael Schumacher a ieşit din comă după accidentul suferit la schi şi a părăsit spitalul din Grenoble, a anunţat, la începutul săptămânii trecute Sabine Kehm. Ea nu a furnizat niciun detaliu cu privire la starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1.


La scurt timp, conducerea spitalului din Lausanne a comunicat că Schumacher a fost transportat, luni dimineaţă, în unitatea medicală aflată la aproximativ 40 de kilometri de locuinţa fostului pilot, de la Gland.

abonare newsletter