Sport

Victorie de palmares pentru CFR

<p /><img src="documente/stories/05_mai/09_ziua/11--cfr-bistrita-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR a învins pe Dinamo cu 2-1, chiar în Ştefan cel Mare, iar astăzi va primi în Gruia vizita Gloriei Bistriţa.

Campionii au avut o tresărire de orgoliu şi au învins în „Groapă“, încurcând pe Dinamo în lupta pentru cupele europene.

 


CFR a reuşit să învingă pe Dinamo, după ce „câinii roşii“ au deschis scorul şi au avut mai multe ocazii în prima repriză. Bucureştenii au punctat prin Dănciulescu, care a transformat un penalty acordat pentru un fault asupra lui Torje, iar clujenii au egalat prin Batin, care a recuperat o minge respinsă de Bălgrădean în urma unui şut al lui Mureşan şi a înscris pe mijlocul porţii, din careul mic. În cea de a doua repriză, „feroviarii“ au jucat mai bine şi au reuşit să se impună, după ce Panin a centrat de pe partea dreaptă, iar Hora a înscris prin alunecare, din patru metri, în minutul 76.

„Am vrut să câştigăm, am început mai slab, dar apoi ne-am revenit. Ştiam că va fi greu cu Dinamo, o echipă bună, care are şanse să joace în Liga Europa. Mai sunt trei meciuri şi sper să scoatem cât mai multe puncte. Din păcate a fost un sezon ratat pentru noi“, a declarat mijlocaşul Emil Dică la finalul partidei.


Alin Minteuan, tehnicianul CFR-ului, a declarat la finalul partidei că echipa sa ar fi avut şanse să prindă un loc de Europa League dacă învingea şi în meciul din Gruia cu Oţelul: „Dinamo nu este deloc o echipă slabă, dar în seara asta CFR-ul a fost mai bună. Cu o victorie în faţa Oţelului, alta era situaţia acum...“.

Dacă învingea pe CFR, Dinamo îşi consolida locul de Europa League, acum însă „câinii roşii“ trebuie să tragă tare în ultimele trei etape sau să câştige Cupa României, unde sunt aproape calificaţi în finală după ce au câştigat prima manşă a semifinalei cu Gloria Bistriţa, 2-0 în deplasare. Dinamo nu a câştigat nici un punct în acest sezon în faţa echipelor clujene. Elevii lui Andone au pierdut şi în Gruia cu 1-0 şi s-au înclinat şi în faţa Universităţii, 3-4 la Bucureşti şi 1-2 la Mediaş.


 

Azi joacă cu Bistriţa


 

CFR va primi astăzi vizita Gloriei Bistriţa, de la ora 14. Meciul va conta pentru etapa cu numărul 32 a Ligii 1 şi va fi transmis în direct de GspTv.


Arbitrul întâlnirii va fi Ovidiu Haţegan din Arad, care va fi ajutat de tuşierii Zoltan Szekely din Baia Mare şi Aurel Oniţă din Constanţa. Observatori au fost desemnaţi Constantin Ştefan din Bucureşti şi Gheorghe Nedelescu din Craiova.

Partida are o importanţă mai mare pentru bistriţeni, care mai au emoţii în privinţa retrogradării.

Cele două echipe s-au mai întâlnit de 13 ori în Liga 1. CFR a câştigat de şapte ori, bistriţenii de trei ori, iar alte trei meciuri s-au încheiat la egalitate.

abonare newsletter