Sport

Un an de „cercetări” fără rezultat în cazul accidentului mortal de la Transilvania Rally 2013. Nici acum vinovații nu au fost trași la răspundere!

La un an de la accidentul mortal cauzat de pilotul NRA Florin Tincescu, în localitatea Agârbiciu, dosarul se află încă în faza de cercetare. Organizatorii au decis ca în acest an, traseul Transilvania Rally să nu mai treacă pe raza comunei Căpușu Mare.

Anul trecut în 22 iunie, Florin Tincescu a accidentat mortal un bărbat de 73 de ani din satul Agârbiciu, comuna Căpușu Mare. Organizatorii au susținut atunci că bărbatul se afla într-o zonă interzisă publicului atunci când a fost lovit de mașina pilotată de Tincescu. Polițiștii din Huedin au întocmit un dosar penal pe numele tânărului pilot. Deși a trecut un an de zile de la accident, dosarul se afla încă în faza de cercetare, anunță Ziar de Cluj.

“Dosarul este în lucru la serviciul rutier din Poliția Huedin. Când vor fi finalizate cercetările Parchetul va da o soluție”, a explicat procurorul Petru Secan, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin.


Ediția din acest an a Transilvania Rally nu se va mai desfășura pe traseul unde s-a petrecut tragedia. “Raliul nu mai trece pe raza comunei Căpușu Mare. Traseul e undeva între Mănăstireni și Beliș, pe Valea Fericirii, unde este un drum nou, asfaltat. Din câte știu, proba respectivă este suspendată, așa au în regulament. Timp de trei ani nu mai merg pe traseul unde au fost accidente. În ceea ce privește siguranța, trebuia să fie mai bine organizați, și eu am stat în locul acela unde a fost accidentul. A fost un eveniment nefericit și nici până în ziua de astăzi nu s-a rezolvat nimic, nu s-a ajuns nici măcar în faza de proces”, a precizat primarul comunei, Gheorghe Iancu, pentru sursa mai sus menționată.

În acest an, 50 de echipaje participă la Transilvania Rally.

Ultimele Stiri
abonare newsletter