Sport

CFR și-a reluat pregătirile pentru sezonul 2014/2015: „Ne-am săturat să fim o echipă de pluton” - FOTO

CFR și-a propus obiective mărețe în sezonul 2014/2015: atacarea titlului și calificarea în grupele Europa League. 16 jucători au efectuat vizita medicală, printre care și nou-veniții Vâtcă, Larie, Joao Paulo, Jaime Simoes și Susic.

Feroviarii au revenit din vacanță cu gânduri optimiste. Chiar dacă nu vor beneficia de un buget consistent ca în alți ani, clujenii visează la titlu și la un parcurs cât mai lung în cupele europene. „Sper să reușim un an mult mai bun, am avut două sezoane complet ratate în care nu ne-am atins obiectivele. Suntem o echipă nouă, au plecat mulți jucători, au venit alții, trebuie să ne apucăm de treabă. Ne-am săturat să fim o echipă de pluton, vrem să fim sus, acolo unde ne e locul. Doar timpul ne va spune dacă ne vom bate la titlu. Desigur, noi ne dorim acest lucru. Steaua pornește ca favorită, dar mai e Astra și Petrolul”, a subliniat Ciprian Deac. „Nu meritam să ne calificăm în cupele europene, am ajuns acolo dintr-o conjunctură, nu e munca noastră. Sper să ajungem în grupe, acesta e obiectivul nostru”, a adăugat mijlocașul.

Forțat să rămână

Curtat de mai multe echipe, Ciprian Deac a rămas până la urmă la Cluj. Fotbalistul de 28 de ani a avut oferte de la Petrolul și Astra, însă conducerea vișinie nu l-a lăsat să plece. „Nu am ales eu să rămân la Cluj, mai am contract cu CFR, nu puteam să plec. Mă bucur că am rămas totuși, Clujul e casa mea. Nu am primit încărestanțele salariale , sper să se întâmple cât mai repede”, a mărturisit Deac.


Hora, prezent la reunire

Feroviarii au trecut pe la doctor înainte de întâlnirea cu Vasile Miriuță. La vizita medicală s-au prezentat 16 jucători, dintre care și cele cinci achiziții: Vâtcă, Larie, Joao Paulo, Jaime Simoes și Susic. Ioan Hora a revenit și el la echipă după împrumutul la ASA Târgu Mureș. „Sunt foarte fericit că am ajuns la CFR, care e un clubn mare. Am vorbit cu Tiago Lopes înainte să semnez, el mi-a povestit de echipă și de oraș. Îl cunosc și pe Camora, am jucat împreună în Portugalia. Sunt de două zile la Cluj și deja îmi place orașul. Sper să-l înlocuiesc cu brio pe Cadu”, a mărturisit portughezul Jaime Simoes, ultima dată la Beira-Mar.

Felgueiras și Cadu pleacă

CFR își va pierde două piese de bază pentru sezonul viitor. Este vorba de Ricardo Cadu și Mario Felgueiras. Primul vrea să-și rezilieze contractul cu trupa din Gruia pentru a semna cu AEL Limassol, iar al doilea speră să prindă un angajament în Portugalia, țara sa natală. Mai mult, goalkeeper-ul nu s-a întors încă la Cluj în speranța că se va înțelege cu o grupare din prima ligă portugheză.


Jucătorii prezenți la vizita medicală

Mincă, Vâtcă, Amadio, Larie, Joao Paulo, Hora, Jaime Simoes, Susic, Pintea, Began, Negruț, Fl. Costea, Veres Szillard, Păun, Cornel Ene, Ciprian Deac

Ultimele Stiri
abonare newsletter