Sport

România bate Uruguay-ul în IRB Nations Cup. Ce record a egalat Vlaicu

„Stejarii” au câștigat în prima zi a turneului IRB Nations Cup 2014 în fața Uruguay-ului cu rezultatul de 34-16, din totalul punctelor victoriei Florin Vlaicu aducându-și contribuția cu un total de 19 contabilizate în dreptul său.

Centrul României și-a trecut în cont patru lovituri de pedeapsă, două transformari și un dropgol, ratând o singură transformare. Cu punctele adunate, Florin Vlaicu l-a egalat în clasamentul all-time al marcatorilor IRB Nations Cup pe Luciano Orquera. Italianul a evoluat la turneele din 2006, 2007 și 2010, adunând un total de 119 puncte. În ciuda acestei performanțe individuale, Italia A nu a reușit însă să se impună niciodata în IRB Nations Cup, anunță frr.ro.

Florin Vlaicu putea chiar să-l depășească pe jucătorul italian, dar a ratat transformarea ultimului eseu marcat de Florin Ioniță, astfel că la următoarele partide care vor veni este foarte posibil ca rugbistul echipei Farul Constanța să devină liderul absolut al punctelor marcate în IRB Nations Cup.


În prima partidă a zilei, Emerging Ireland a surclasat formația Rusiei cu scorul de 66-0, irlandezii reușind nu mai puțin de zece eseuri.

Joacă pe teren propriu


Următoarele partide ale „stejarilor” la turneul IRB Nations Cup 2014 vor avea loc miercuri, 18 iunie, și duminică, 22 iunie, când vor întâlni Rusia, respectiv Emerging Ireland, ambele partide fiind programate pe Stadionul Național Arcul de Triumf.

abonare newsletter