Sport

Cuic: „Întotdeauna un meci între Cluj şi Sibiu este un derbi“

<p><img class="caption" src="images/stories/01_ianuarie/20_ziua/mobitelco.jpg" border="0" alt="Branko Cuic" title="Branko Cuic vrea să învingă din nou Sibiul * Foto: Radu Pădurean" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Baschetbaliştii de la „U“ Mobitelco BT speră să se impună şi în meciul de pe teren propriu cu rivala CSU Atlassib Sibiu.</p> <p>Sîmbătă se va disputa în Sala Sporturilor „Horia Demian“ derbiul Ardealului la baschet masculin, între „U“ Mobitelco BT şi CSU Atlassib Sibiu.</p> <p>Vicecampionii par favoriţi în această întîlnire, întrucît stau mult mai bine în clasament decît rivala lor de pe malul Cibinului. Sibienii au avut pînă acum un sezon foarte modest, aflîndu-se abia pe locul 12 după 15 meciuri jucate, la 3 puncte de locul 8, ultimul care asigură accederea în play-off-ul campionatului. Clujenii au cîştigat partida tur, disputată în luna octombrie, cu 61-58 şi speră să se impună şi în meciul de pe teren propriu, pentru a rămîne în lupta pentru locul 1 în sezonul regulat.</p>

Se anunţă un meci interesant

Branko Cuic, unul dintre cei mai buni baschetbalişti de la „U“ Mobitelco BT, spune că meciul va fi cu siguranţă unul interesant. „Sîntem încrezători în noi şi ne dorim să cîştigăm sîmbătă. Întotdeauna un meci între Cluj şi Sibiu este un derbi, întotdeauna au fost meciuri incitante între cele două echipe. Sibiul a avut mereu jucători talentaţi, care joacă din instinct. Pentru retur au adus doi baschetbalişti sîrbi şi cred că echipa va fi mult mai organizată. Îi respectăm, dar credem în forţele noastre, credem că putem învinge. Noi jucăm de trei ani împreună, ne ştim foarte bine şi cred că acesta este marele nostru avantaj“, a spus sîrbul din lotul clujenilor.

Ţenter: „Sibiul s-a întărit“

Marcel Ţenter, antrenorul principal al vicecampionilor de la „U“ Mobitelco BT, a declarat că CSU Sibiu s-a întărit puternic în pauza competiţională, prin transferul a trei jucători valoroşi: „Sibiul s-a întărit în pauza competiţională, au bătut într-un meci amical pe BC Mureş şi au fost aproape de Ploieşti în prima etapă. Este clar că nu sînt mulţumiţi de poziţia lor în clasament, deci vor încerca tot ce e posibil pentru a intra în play-off. Este o luptă foarte strînsă între mai multe echipe ce au ca scop calificarea în play-off şi Sibiul este una dintre ele. Au făcut trei transferuri bune pentru ei: Herndon, care cunoaşte atmosfera de acolo, şi doi sîrbi, Markovic şi coordonatorul Atanackovic, care, deşi a făcut cîteva greşeli cu Ploieşti, este un jucător foarte util echipei“, a declarat tehnicianul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter