Sport

Meci fără miză pentru campioni

<p /><img src="documente/stories/05_mai/05_ziua/09-dinamo-cfr-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR joacă în această seară cu Dinamo, în Ştefan cel Mare. Meciul nu are miză pentru „feroviari“, în timp ce pentru „câini “ este important pentru calificarea în Europa League.

Dinamo vrea să îşi asigure locul de Europa League, în timp ce CFR mai luptă doar pentru onoare.

 


Dacă în alte sezoane meciul dintre Dinamo şi CFR decidea soarta titlului, în acest sezon meciul contează doar pentru bucureşteni. Singurul motiv al „feroviarilor“ de a-şi da sufletul pe teren este să nu fie depăşiţi în clasamentul Ligii 1 de rivalii de la Universitatea. „Câinii roşii“ speră să-i învingă pe clujeni şi să obţină la finalul sezonului calificarea în Europa League. „E un meci important cu CFR Cluj. Sper să mai salvăm ceva din ce a mai rămas. Am pierdut la Mediaş, pe nedrept. Meritam un punct. A fost o greşeală clară, a văzut toată lumea, o greşeală clară a asistentului. Greşeli s-au făcut şi se vor mai face în arbitraj. Dacă noi ne îmbunătăţim jocul, echipa arată bine, cred că putem trece şi peste greşelile de arbitraj“, a declarat fundaşul dinamovist Vali Bordeanu, înainte de partida cu echipa din Gruia.

 


Modificări de la ultimul meci

 


Bucureştenii vor să îşi ia revanşa pentru meciul tur, când au fost învinşi în Gruia cu 1-0. De la acel meci, jucat în 7 noiembrie 2010, cele două echipe s-au despărţit de mai mulţi jucători. Pe atunci evoluau la CFR Tony, Saşa Bjelanovic (autorul unicului gol), iar antrenor era Sorin Cârţu. Din primul 11 a lui Dinamo de atunci făceau parte Andrei Cristea, N’Doye, Adrian Cristea şi Marius Niculae, toţi aceştia evoluând acum pentru alte echipe.


Arbitrează Comănescu

 


Meciul dintre Dinamo şi CFR Cluj va fi arbitrat de centralul Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea), care va fi ajutat la tuşe de Cătălin Savu şi Liviu Ciobotariu (ambii din Galaţi). Arbitru de rezervă a fost desemnat Adrian Cojocaru din Galaţi, iar observatori Cornel Sorescu (Piteşti) şi Alexandru Popescu (Bucureşti).

Dinamo – CFR Cluj se va juca astăzi, de la ora 20.20, pe stadionul Ştefan cel Mare şi va fi transmis în direct de Antena 1. „Câinii roşii“ au câştigat 16 din cele 29 de meciuri jucate cu „feroviarii“, 5 întâlniri s-au încheiat la egalitate, iar clujenii s-au impus de 7 ori.

Datorită prognozelor meteorologice deloc îmbucurătoare, FC Dinamo şi forţele de ordine angrenate pentru organizarea meciului cu CFR au decis să permită spectatorilor accesult în tribună cu umbrele pliabile.

 

 

abonare newsletter