Sport

Alin Petrache, noul președinte al COSR. Bellu acuză jocuri de culise

Alin Petrache este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR). Șeful FR de Rugby a fost ales cu 143 de voturi la Adunarea Generală de joi, în locul lui Octavian Morariu, care a demisionat la 15 aprilie.

La alegerile pentru președinția COSR, Alin Petrache (37 de ani) a obținut 143 de voturi din 202 valabile, în timp ce Octavian Bellu a primit 33 de voturi, iar Elisabeta Lipă 21. Petrache va avea un mandat de doi ani, înlocuindu-l pe Octavian Morariu, care se afla la șefia COSR din 2004.

„Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă”

Alin Petrache a rămas surprins de lejeritatea cu care a câștigat alegerile COSR. „Mă aşteptam să fie o luptă mult mai strânsă. Mulțumesc celor care m-au ales, dar și celor care nu m-au ales și pe care îi doresc alături de mine, pentru a pune în aplicare programul România Olimpică 2014-2024. Suntem o familie mică și trebuie să fim uniți pentru că familia sportului românesc are nevoie de contribuția tuturor membrilor ei”, a declarat Petrache.


Bellu acuză jocuri de culise

Octavian Bellu se aştepta ca alegerile pentru conducerea forului să fie o întrecere fair-play, în spiritul valorilor olimpismului. Antrenorul lotului feminin de gimnastică a acuzat jocuri de culise şi a afirmat că rămâne la părerea că „medaliile şi victoriile nu se cumpără”. „Asta este hotărârea, nu trebuie să facem o tragedie, este o competiţie. Eu nu m-am dat la o parte din faţa americanilor, ruşilor, chinezilor la concursuri importante şi unde era greu să câştigi. Rămân la părerea că în avantajul sportului ca imagine am gândit aşa: medaliile şi victoriile nu se cumpără. Odată terminate aceste alegeri, cu toate intoxicările, speculaţiile şi lucrurile murdare care s-au petrecut prin culise, eu zic că trebuie respectată decizia Adunării Generale şi luate lucrurile aşa cum sunt. Fiecare acum are de dus mai departe un proiect pe care şi l-a propus şi pe care trebuie să-l finalizeze într-un fel, tot cu performanţă, deşi performanţa pare că a trecut pe locul doi, iar olimpismul are încă multe de precizat din punctul de vedere al României”, a susținut Bellu.

La Adunarea Generală de joi au participat 109 membri dintr-un total de 123, reprezentând un total cumulat de 202 voturi.

Ultimele Stiri
abonare newsletter