Sport

Jumătate de minune! „U" Jolidon mai are nevoie de un egal pentru a se califica în cupele europene

„U” Jolidon se află la doar un singur meci distanță de calificarea în Cupa Cupelor.

Formația pregătită de Horațiu Pașca are șanse mari să evolueze în următoarea ediție a cupelor europene după ce a obținut a doua victorie în fața Zalăului. Clujencele s-au impus cu 25-24 (11-15), la capătul unui meci interzis cardiacilor.

Conduse la 4 goluri

Prima repriză a fost dominată de sălăjence, care au profitat de greșelile „studentelor”  pe faza ofensivă. Trupa lui Gheorghe Tadici a intrat astfel la cabine cu un avans de patru goluri și nici nu concepea să nu-și adjudece mult așteptatul succes.


Revenire spectaculoasă

„Alb-negrele” s-au trezit însă în actul secund. Ana Maria Măzăreanu a parat patru aruncări de la 7 metri și a contribuit decisiv la economia rezultatului final. Universitatea a preluat conducerea pe tabelă în minutul 40, printr-un gol marcat de Mihaela Ani-Senocico, și nu a mai cedat inițiativa până la final.

Final încins

Cu cinci minute înainte de fluierul final, formația clujeană avea patru lungimi față de adversare, scor 23-19. Zălăuancele nu au abandonat însă lupta și s-au apropiat la un singur gol cu câteva secunde înainte de expirarea timpului regulamentar. Deși au evoluat în inferioritate numerică după eliminarea lui Chintoan, universitarele au gestionat excelent secundele rămase și au obținut astfel a patra victorie în acest sezon contra Zalăului. „A fost un meci echilibrat, cu multe răsturnări de scor, exact cum ne așteptam. Zalăul a controlat prima parte, dar noi am avut o repriză secundă foarte bună. Țin să le felicit pe fete pentru modul cum au jucat. Merită victoria”, a declarat Pașca pentru Monitorul de Cluj.  


Duel cu HCM Roman

În urma acestui succes, „U” Jolidon pornește cu prima șansă la accederea în cupele europene. Clujencele mai au nevoie doar de un rezultat de egalitate în confruntarea, de pe teren propriu, contra echipei HCM Roman. Partida e programată miercuri, 28 mai, de la ora 18.00. „Jocul cu Roman îl văd ca pe un meci ciudat, deoarece viziunea mea despre sportul de mare performanță e ca fiecare sportiv care se respectă, joacă și trage pentru propria echipă și pentru propriile rezultate. Spre deosebire de alții, noi asta am făcut. Ne-am respectat și am jucat doar pentru noi!”, a transmis tehnicianul echipei clujene.

Marcatoare „U” Jolidon: Vintilă 8 goluri (5 din 7m), Chintoan 7, Paraschiv 5, Ani-Senocico 3, Tetean 2 și Mihai 1.

abonare newsletter