Sport

Pașca despre disputa cu Zalăul lui Tadici: „E un meci cât un campionat"

„U” Jolidon întâlnește sâmbătă pe HC Zalău, meci exponențial în vederea calificării în cupele europene. Câștigătoarea partidei își va asigura, în proporție de 90%, locul în Europa. Partida are loc de la ora 11.00.

Meci de totul sau nimic pentru Universitatea Jolidon. Formația clujeană e condamnată să câștige în fața Zalăului pentru a accede din nou în cupele europene. Trupa pregătită de Horațiu Pașca s-a impus în partida tur, cu 26-23, însă pentru a fi sigură de prezența în Europa, gruparea universitară are nevoie de o nouă victorie împotriva sălăjencelor.

„Este cel mai important meci pe care îl susținem în acest campionat.  Echipa care va câștiga va merge în cupele europene. Suntem conștienți de miza jocului, vom face tot posibilul să câștigăm. Pornim cu șansa a doua pentru că jucăm la Zalău, dar sperăm ca fetele să se concentreze și să aibă o nouă evoluție bună în fața sălăjencelor. Ne dorim o nouă calificare în Europa”, a transmis Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al formației clujene.


Statistica de partea lor

„U” Jolidon nu a mai pierdut de două sezoane pe terenul Zalăului. „Studentele” speră să-și păstreze invincibilitatea și după confruntarea de sâmbătă. „Fetele au un moral bun, s-au pregătit foarte bine și sper ca la final să ne bucurăm alături de suporterii noștri, care vor veni în număr mare la Zalău. Ne dorim să sărbătorim o nouă victorie în fața trupei lui Gheorghe Tadici”, a subliniat Sălăjan.

„E un meci cât un campionat”

Horațiu Pașca își dorește ca elevele lui să se autodepășească în disputa cu zălăuance. „E un meci cât un campionat. Nu ne sperie Zalăul, atâta vreme cât noi reușim să ne mobilizăm și să jucăm așa cum știm noi mai bine, putem obține un rezultat pozitiv acolo. Vom juca cu gândul la munca noastră de un sezon întreg, dar și cu gândul la suporteri, care au fost mereu alături de noi. Sperăm ca și în situația actuală să facem un meci bun și să reușim să ne îndeplinim obiectivul”, a declarat tehnicianul universitarelor, care a făcut și o radiografie a echipei din Zalău. „E o formație solidă, au un lot mai echilibrat și mult mai numeros decât al nostru. Pintea e în mare formă, trebuie să fim atenți”, a avertizat Pașca.


Enache va fi operată la genunchi

Cristina Enache nu va scăpa de bisturiu. Portarul Universității a suferit o ruptură de ligamente încrucișate și va fi supusă unei intervenții chirurgicale săptămâna viitoare. Recuperarea va dura cel puțin 5 luni. Enache nu se află însă la prima sa accidentare gravă. În urmă cu două sezoane, handbalista de 19 ani a suferit tot o ruptură de ligamente, dar la genunchiul stâng.

Rezultate turneu pentru locurile 4-6

„U” Jolidon – HC Zalău 26-23 (14-12)


HCM Roman – „U” Jolidon 31-27 (18-16)

HC Zalău – HCM Roman 34-27 (20-13)


Meciurile rămase

HC Zalău – „U” Jolidon (24 mai)


„U” Jolidon – HCM Roman (28 mai)

HCM Roman – HC Zalău (31 mai)

Ultimele Stiri
abonare newsletter