Sport

Cadu și Felgueiras pleacă de la CFR. Trupa din Gruia va avea un buget de 7 milioane de euro

Aflați la final de contract, Piccolo, Rada, Maftei, Rui Pedro, Maah, Gabionetta, Chanturia și Batin nu vor mai continua în Gruia. De asemenea, căpitanul Ricardo Cadu (foto) și Mario Felgueiras vor pleca de la CFR, ei fiind puși pe lista de transferuri.

CFR se transformă. Formația din Gruia va miza în sezonul viitor pe jucători tineri, din propria pepinieră. Vasile Miriuță va rămâne antrenor principal, însă va avea o sarcină extrem de dificilă. Tehnicianul trebuie să construiască o echipă capabilă să se bată la câștigarea campionatuluui și care să facă față în cupele europene. Băimăreanul nu va conta pe 10 jucători exponențiali, printre care Ricardo Cadu și Mario Felgueiras. Cei doi vor fi vânduți la alte cluburi pentru a acoperi datoriile clubului: 2 milioane de euro. Deși spera să-i păstreze la echipă, Ionuț Rada și Vasile Maftei vor părăsi gruparea feroviară. Șefii au decis să nu le prelungească angajamentele.

„Ne despărțim de 8 jucători. Cu doi am reziliat deja contractele, e vorba de Robert Maah, care nu s-a adaptat suficient la noi, și Gabionetta, un jucător împrumutat cu opțiune de cumpărare. În urmă cu o lună și-a exprimat dorința de a nu mai continua. I-am dorit succes. Am mai promovat câțiva jucători tineri foarte talentați. E vorba de Negruț, care a jucta foarte bine în acest sezon. Pe el l-am tot împrumutat în ligile inferioare, s-a călit acolo, dar acum a demonstrat că poate fi un jucător de bază. Mai e Păun, care de cinci ani este titular tot timpul la naționalele de vârsta sa. Va crește foarte mult și cred că va ajunge titular în campionatul viitor. Mai avem un mijlocaș care a debutat ieri, îl cheamă Szilard, un jucător cu mari calități și de mare perspectivă. Eu am mare încredere în el și cred că va fi un jucător care va avea un cuvânt greu de spus în viitor. Îl mai avem și pe Pintea!", a declarat Iuliu Mureşan.


"Ne-am propus să avem un nucleu de 16 jucători, pe care-l vom completa cu juniori din propria pepinieră. Politica clubului nu se schimbă, vom aduce și jucători de afară. Deja de 3 luni ne ocupăm, împreună cu Răzvan Zamfir și Cristi Panin, să căutăm jucătorii care să se încadreze. Dacă reușim să aducem 5 jucători dintre cei pe care-i urmărim o să fim o echipă redutabilă în campionatul viitor", a încheiat optimist Mureşan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter