Sport

„U" Jolidon visează la cupele europene. Enache ratează întreg sezonul!

Pentru a accede în cupele europene, „U” Jolidon va trebui să treacă de HC Zalău și HCM Roman.

„Studentele” debutează mâine în turneul pentru locurile 4-6 contra trupei lui Gheorghe Tadici, partidă care se dispută de la ora 18.00, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

„U" Jolidon a ratat șansa de a cuceri o medalie la finalul campionatului. Formația clujeană a fost eliminată în prima fază a play-off-ului de către Corona Brașov, echipă cotată cu șansa a doua la câștigarea titlului după HCM Baia Mare. Trupa pregătită de Horația Pașca mai poate ajunge însă în cupele europene. „Studentele” trebuie să termine competiția înaintea Zalăului, în condițiile în care HCM Roman și-a asigurat deja prezența în Europa, datorită calificării în finala Cupei României.


„Ne așteaptă un meci foarte dificil. E șansa noastră de a ne califica în cupele europene. Sperăm ca fetele să practice un handbal de calitate, iar la final să se impună. Știm că am câștigat în campionat în fața Zalăului, dar acum e altă presiune, va fi un joc mult mai încrâncenat. Zalăul e o echipă foarte bună, cu un antrenor valoros, care își dorește an de an să termine cât mai sus în clasament. Atât noi, cât și ei am demonstrat că putem să facem performanță și cu un lot tânăr și cu bani puțini. Sper ca la finalul celor patru meciuri să ne îndeplinim obiectivul, să ne continuăm tradiția de a participa an de an în cupele europene”, a transmis Cosmin Sălăjan, directorul sportiv al Universității.

Mesaj pentru fani

Pentru a fi siguri de victorie, handbalistele îi cheamă pe fani să fie alături de ele. „Sperăm să vină cât mai multă lume la sală, publicul mereu ne-a împins de la spate, a fost al optulea jucător. Cu suporterii lângă noi am reușit să obținem rezultate foarte bune”, a afirmat Horațiu Pașca.


Enache, out tot sezonul!

Pe lângă problemele financiare cu care se confruntă clubul, Universitatea e obligată să joace doar cu un singur portar în duelurile decisive cu Zalău și Roman. Enache s-a accidentat în partida tur cu Corona și av absenta până la finalul sezonului. Pașca e optimist însă. „Se pare că accidentarea nu e atât de gravă pe cât am crezut inițial. Ne-am temut să nu aibă ruptură de ligamente, la prima vedere are entorsă la genunchi de gradul I. Ea nu va mai juca până la finalul sezonului. Vom sta doar într-un singur portar, dar am încredere în Măzăreanu. Evoluțiile ei din meciurile cu Corona îmi dau speranțe că putem obține un rezultat pozitiv în confruntarea cu Zalăul”, a precizat tehnicianul formației clujene.

Ultimele Stiri
abonare newsletter