Sport

Curtea de Apel judecă recursul privind eliberarea lui Dumitru Dragomir

Curtea de Apel judecă marți recursul privind eliberarea fostului președinte al FRF, Dumitru Dragomir, cercetat pentru o delapidare de 3 milioane de euro din banii cuveniţi LPF din drepturile de televizare a meciurilor din Liga Profesionistă.

La începutul săptămânii trecute, procurorii anticorupţie l-au reţinut pentru 24 de ore pe Dumitru Dragomir pentru spălare de bani, delapidare şi evaziune fiscală.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi Raul Alexandru Nestor de la Tribunalul București, care a decis cercetarea în libertate a lui Dumitru Dragomir, arată în motivare că acuzaţiile aduse acestuia nu sunt probate de dovezile aduse de anchetatori, relatează Digi24.ro.


Magistratul a notat că „mijloacele de probă administrate în cauză, interpretate în mod coroborat, permit reţinerea presupunerii conform căreia s-a recurs la serviciile unei societăţi de intermediare în scopul cesiunii drepturilor de transmisie televizată a meciurilor de fotbal”.

„Faptul că o asemenea procură ar fi anterioară hotărârii AGA prin care s-a discutat posibilitatea apelării la un intermediar (a cărui existenţă este confirmată atât de inculpatul Corbu Mihai, cât şi de martorul Tărău Adrian) nu este în măsură să demonstreze cu certitudine implicarea inculpatului Dumitru Dragomir în comiterea unor activităţi cu efect prejudiciabil pentru Liga Profesionistă de Fotbal. Mai mult, în condiţiile în care există presupunerea rezonabilă conform căreia inculpatul Dragomir Dumitru ar fi militat pentru reducerea comisionului acordat firmei intermediare, este greu de presupus în actualul stadiu al cercetărilor caracterul prejudiciabil al faptelor pentru care inculpatul Dragomir este cercetat”, se arată în motivare.


Judecătorul mai precizează că LPF nu s-a constituit parte civilă în cauză, ceea ce înseamnă că instituţia nu se simte prejudiciată de pretinsele fapte invocate de anchetatori.

„Desigur că valoarea de aproximativ 2.800.000 de euro este una extrem de ridicată, însă, din analiza actelor şi lucrărilor cauzei, nu rezultă că Liga Profesionistă de Fotbal ar fi reclamat existenţa unui asemenea prejudiciu, la dosar neexistând nici măcar o cerere de constituire ca parte civilă în procesul penal”, a explicat magistratul.


Tribunalul Bucureşti a mai decis ca oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire să fie arestaţi preventiv în același dosar.

abonare newsletter