Sport

România, amical cu Danemarca

Echipa naţională a României va disputa, în 18 noiembrie, la Bucureşti, o partidă amicală cu selecţionata Danemarcei.

Test de foc pentru tricolori. Românii vor disputa un amicla de lux contra Danemarcei, una dintre forțele Europei. „Federaţia Română de Fotbal a ajuns la un acord cu federaţia daneză pentru programarea unui joc amical pe data de 18 noiembrie 2014. Partida se va disputa la Bucureşti, alte detalii urmând a fi stabilite ulterior între cele două federaţii”, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei.

Ne-au eliminat din drumul către EURO 2004

Meciul România - Danemarca se va juca la patru zile după ce partida de pe teren propriu cu Irlanda de Nord din preliminariile EURO 2016. Amicalul din noiembrie este prima întâlnire dintre cele două selecţionate după rezultatul de egalitate, 2-2, de la Copenhaga, din septembrie 2003, în urma căruia România a ratat calificarea la EURO 2004.

Condusă de Morten Olsen, Danemarca ocupă locul 22 în clasamentul FIFA, iar în preliminariile EURO 2016 se află într-o grupă cu Portugalia, Serbia, Albania şi Armenia.


Mai joacă cu Algeria și Albania

Selecționata pregătită de Victor Pițurcă mai are programate încă două jocuri de verificare. Tricolorii vor evolua împotriva Algeriei, echipă calificată la CM din Brazilia, și împotriva Albaniei. Prima confruntare va avea loc în 4 iunie, la Geneva, în timp ce a doua se va desfășura în 31 mai, la Sion (Elvetia). Ambele partide vor începe de la aceeași oră: 21.00.

La Cupa Mondială, Algeria se află în grupa H, cu Belgia, Rusia şi Coreea de Sud.

abonare newsletter