Sport

România, doar o medalie la CE din Finlanda. Pe ce loc s-a clasat clujeanul Rareș Chintoan

România a încheiat Campionatele Europene de lupte de la Vantaa (Finlanda) cu o singură medalie, bronzul cucerit de clujeanca Ana Maria Pavăl (cat. 53 kg). Alți patru sportivi din lotul de 16 deplasat, au ratat medaliile de bronz.

Rareș Chintoan (foto) a dezamăgit și el la competiția din Finlanda. Clujeanul s-a clasat abia pe poziția a zecea la categoria 125 de kilograme. Duminică, în ultima zi de competiție, Ionel Pușcașu a ocupat locul 7 la categoria 71 de kilograme greco-romane. Pușcașu l-a învins în primul tur pe spaniolul Ismael Navarro, dar apoi a fost învins în optimi de ungurul Tamas Lorincz și în recalificări de sârbul Aleksandar Maksimovic. Medalia de aur i-a revenit lui Lorincz, victorios în fața azerului Rasul Ciunaev. Medaliile de bronz au fost adjudecate de turcul Yunus Ozel și de belarusul Aleksandr Demianovici.

Tamas, eliminat în primul tur

În limitele categoriei 85 de kilograme, stilul greco-roman, românul Attila Tamas a fost învins în primul tur de turcul Ahmet Yildirim. Ucraineanul Jan Beleniuk a câștigat în finală în fața finlandezului Rami Hietaniemi, iar medaliile de bronz au fost adjudecate de austriacul Amer Hrustanovic și de polonezul Damian Janikowski.


Ungurul Peter Bacsi a cucerit aurul la categoria 80 de kilograme (greco-romane), după finala cu turcul Selcuk Cebi. Medaliile de bronz au revenit ucraineanului Aleksandr Șișman și georgianului Ghiorghi Țirekidze.

La categoria 75 de kilograme (greco-romane) victoria a fost de partea rusului Aleksandr Cehirkin, argintul a revenit armeanului Arsen Julfalakian, iar medaliile de bronz au fost câștigate de azerul Elvin Mursaliev și de danezul Mark Madsen.


Rezultatele înregistrate de români la CE din Finlanda:

Lupte libere feminin:

1. Ana Maria Pavăl (53 kg) - locul 3


2. Mădălina Linguraru (cat. 48 kg) - locul 5

3. Ileana Denisa Macovei (75 kg) — locul 5


4. Georgiana Filip Paic (60 kg) - locul 10

5. Adina Popescu (69 kg) — locul 16


Lupte libere masculin:

1. Andrei Dukov (57 kg) — locul 5

2. Ionuț Adrian Moise (70 kg) - locul 5

3. George Bucur (65 kg) - locul 8

4. Rareș Chintoan (125 kg) - locul 10

5. Gheorghiță Ștefan (86 kg) - locul 12

Lupte greco-romane:

1. Ionel Pușcașu (71 kg) - locul 7

2. Tomi Hinoveanu (cat. 66 kg) - locul 10

3. Alin Alexuc-Ciurariu (98 kg) - locul 10

4. Tiberiu Barbazan (130 kg) - locul 15

5. Attila Tamaș (85 kg) - locul 18

6. Alex Anechiței (59 kg) - locul 23

Ultimele Stiri
abonare newsletter