Sport

Lemnaru, „ochit de Satana”

Valentin Lemnaru a intrat în vizorul lui Victor Pițurcă după prestațiile excelente în tricoul Universității Cluj în acest sezon.

Atacantul se află pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 11 reușite în acest sezon.

Valentin Lemnaru a renăscut la Cluj. La 29 de ani, fotbalistul are șanse mari să pună mâna pe titlul de golgheter al Ligii I, după ce a ajuns la 11 goluri marcate în actuala ediție de campionat. Călărășeanul e cel mai eficient jucător din primul eșalon. A câștigat de unul singur 11 puncte pentru Universitatea Cluj!


A câștigat 11 puncte de unul singur!

Lemnaru a fost decisiv la victoriile cu Oțelul, Astra și Gaz Metan și la remizele cu FC Botoșani și Concordia Chiajna, menținându-i astfel pe „șepci” în cursa pentru evitarea retrogradării. Atacantul a contribuit și la succesul istoric obținut în fața CFR-ului (2-1), dar și la victoria cu FC Brașov (2-0). Vârful are la activ și două „duble”, cu Viitorul Constanța și Corona Brașov. Mai mult, de fiecare dată când a marcat, trupa lui Mihai Teja nu a pierdut niciun meci, înregistrând 7 victorii și 2 rezultate de egalitate.

Pițurcă: „E a cincea variantă”

Valentin Lemnaru a tras lozul câștigător când a decis să se reîntoarcă la Universitatea. Fotbalistul a impresionat de fiecare dată când a îmbrăcat tricoul alb-negru în acest sezon. În cele 21 de apariții, Lemnaru a înscris de 11 ori, egalându-l astfel în topul golgheterilor pe Liviu Antal. Dacă nu rata penalty-ul cu Gaz Metan, ar fi ocupat chiar poziția de lider în acest clasament. Evoluțiile sale formidabile i-au captat atenția și lui Victor Pițurcă. Selecționerul se gândește să-l convoace chiar la partidele din preliminariile Campionatului European din 2016. „Este şi Lemnaru o variantă. Dacă Marica sau Rusescu ar avea probleme, ar putea fi şi el chemat. Sigur că este varianta a patra sau a cincea”, a subliniat Pițurcă.


„Ar fi fantastic să ajung la națională”

Lemnaru are mai multe goluri în acest sezon decât Ciprian Marica și Raul Rusescu la un loc. Prin comparație, primul are 4 reușite în 21 de meciuri pentru Getafe, iar al doilea și-a trecut în cont tot 4 goluri, dar în 11 partide pentru Genclerbirligi. „Nu e foarte important cine înscrie. M-aș bucura să marcheze și alți colegi. Promit că n-o să mai execut penalty, îmi pare rău că am ratat, nu o să mai execut eu, numai dacă avem 3-0. Ar fi fantastic să ajung la națională, dar nu mă pot gândi la asta. Mă gândesc la echipa mea și mă bucur că i-am făcut pe suporteri fericiți”, a declarat Lemnaru, care și-ar dori să rămână la Cluj și din vară, când îi expiră contractul. „Vreau să rămân la Universitatea din vară, dar e important ca obiectivele să fie mai îndrăznețe”.

Dorit și de Moldova

De ispravele lui Lemnaru au auzit și oficialii de peste Prut, care l-au contactat pentru a-i propune să evolueze pentru prima reprezentativă a Moldovei. Trativele dintre cele două tabere au eșuat însă.


În carieră, Valentin Lemnaru a mai evoluat la echipele Sportul Studențesc, Poli Timișoara, Dunărea Călărași, Dinamo București, Astra Giurgiu și Pandurii.

1 milion de euro este cota de piață a lui Valentin Lemnaru conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

abonare newsletter