Sport

CFR tremură pentru licență! Paszkany: „Clubul este pe un mare minus"

Trupa din Gruia trebuie să-și stingă, până luni, datoriile către foști și actuali angajați pentru a nu risca retrogradarea în eșalonul secund.

Situație dramatică la CFR Cluj. Formația din Gruia este cu un picior în B din cauza datoriilor către foști și actuali angajați, care se ridică la 3 milioane de euro!  Dacă nu plătește toate cheltuielile până luni, gruparea clujeană va avea soarta Rapidului. Deși și-au câștigat pe teren dreptul de a evolua în Liga I, giuleștenii au fost retrogradați pentru că nu au îndeplinit toate criteriile pentru a primi licența pentru sezonul 2013/2014.

„Mergem în B”

Arpad Paszkany a încercat să facă rost de bani pentru a salva corabia de la înec, dar acțiunile sale au eșuat. Omul de afaceri a vândut cu 2,55 milioane de euro baza de antrenament CUG lui Ştefan Gadola, unul dintre acţionarii clubului, dar din suma finală, Paszkany s-a ales doar cu 1 milion de euro. Restul banilor au fost blocați de către bănci și finanțe. „E gata, nu se mai poate face nimic. CFR merge în B”, au declarat apropiații clubului din Gruia pentru Prosport. Dacă nu își va stinge, până luni, datoriile existente până la 31 decembrie 2013, formația feroviară va fi condamnată să joace la matineu în sezonul viitor!


Salvați de UEFA?

Salvarea „vișiniilor” poate veni de la UEFA. La cererea cluburilor, FRF a trimis o scrisoare la UEFA prin care solicită eliminarea licențelor. Forul european nu se grăbește însă să accepte propunerea. Chiar și în cazul în care UEFA va decide să scoată licența, CFR nu va scăpa de probleme. Șefii clubului au fost somați să achite cât mai repede restanțele salariale către trei foști jucători, Gabriel Mureșan, Nicolas Godemeche și Eduard Stăncioiu. În caz contrar, trupa din Gruia riscă depunctarea!

Cum s-a ajuns aici?

CFR a ajuns în această postură din cauza faptului că Arpad Paszkany a blocat orice investiție în club din toamna anului trecut. Jucătorii sunt neplătiți de 5 luni și amenință că își vor depune memorii la Ligă pentru a deveni liberi de contract. Gruparea clujeană se va despărți în vară de Amadio, Piccolo, Rada, Maftei, Rui Pedro, Djokovic, Gabionetta, Chanturia și Batin, cărora le expiră angajamentele la finalul sezonului. Șefii ardeleni analizează și posibilitatea ca CFR să intre în insolvență, soluția preferată de majoritatea patronilor din Liga I.


„Din păcate, și nu îmi place să gestionez eșecurile, clubul este pe un mare minus, atât operațional, cât din punctul de vedere al cash flow-ului. În primul rând, noi am fost obligați să investim în infrastructură, ceea ce nu este normal. Nici cele mai mari cluburi din Europa, precum Bayern Munchen, Manchester United sau Barcelona, nu au fost obligate să își construiască pe banii lor stadioane sau baze de antrenament. Achiziția și vânzarea de jucători este într-o balanță negativă, dar aceasta e taxa de școlarizare pe care a trebuit să o plătim în acești 13 ani”, a explicat Paszkany la DolceSport.

Din cauza problemelor financiare, fanii „vișinii” se gândesc la cel mai sumbru scenariu: desființarea echipei!


10 este locul pe care îl ocupă CFR în Liga I, cu 31 de puncte

Ultimele Stiri
abonare newsletter