Sport

CFR insistă pentru „Buș cel mic”

CFR intenționează să-i „repatrieze” pe Sergiu Buș (foto) și Neluț Roșu, jucători de care s-a descotorosit mult prea ușor și care impresionează în tricoul Coronei, respectiv Chiajnei.

9 goluri a marcat Buș pentru „lanterna roșie” a Ligii I.

Sezon compromis pentru CFR. Eliminată din Cupa României, formația din Gruia a ieșit din calculele pentru titlu, iar șansele de a mai prinde un loc de Europa League sunt mai degrabă iluzorii. Șefii din Gruia s-au resemnat cu acest gând și au început să creioneze strategia pentru anul următor. Arpad Paszkany nu va mai pompa bani în club la fel ca în sezoanele trecute și e decis să dea șansă jucătorilor tineri, pe care dorește să-i pregătească de export în cel puțin doi ani. CFR e cunoscută ca fiind o echipă care a obținut bani grei din transferuri. Gruparea „vișinie” s-a îmbogățit cu aproape 30 de milioane de euro din 2009 încoace, numai din vânzarea jucătorilor. Doar Alvaro Pereira, Renan Garcia, Traore, Modou Sougou și Ciprian Deac au umplut conturile clujenilor cu 19, 2 milioane de euro!


Baza pe tineri

Clujenii vor adopta aceeași strategie și pe viitor, însă jucătorii vizați sunt din propria pepinieră. Paszkany speră să dea lovitura pe piața transferurilor și cu Sergiu Negruț, Alexandru Păun, Veres Szilard și Răzvan Began. Primul a reușit deja o dublă cu Corona, iar ceilalți trei au șanse mari să prindă meciuri în picioare începând din acest sezon.

Buș și Roșu, înapoi la Cluj?

Șefii din Gruia vor să-i readucă la Cluj și pe Sergiu Negruț (21 de ani) și Neluț Roșu (21 de ani), jucători care au fost cedați mult prea ușor de către clubul feroviar. Primul se numără printre golgheterii campionatului, având 9 reușite în 19 partide în tricoul Coronei Brașov, iar ultimul a înscris 6 goluri pentru Concordia Chiajna, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști ai ilfovenilor în acest sezon. „Sunt jucători care au avut evoluţii bune în Liga 1. Nu ascund faptul că îi dorim înapoi la CFR. Vom discuta la vară”, a confirmat președintele Iuliu Mureșan.


Vrea în străinătate

Conform unor apropiați ai fotbalistului, Buș refuză însă reîntoarcerea la CFR. Atacantul e supărat pe șefii feroviari că nu i-au oferit șanse să-și demonstreze valoarea în perioada petrecută la Cluj. Deși este curtat și de Dinamo și Petrolul, vârful de 21 de ani speră să prindă un contract în străinătate. „Mi-aș dori foarte mult să joc în afară. Sunt pregătit să fac față acestei provocări”, s-a confesat Buș, în urmă cu ceva timp.

Miriuță, reconfirmat

Deși a strâns doar 3 puncte în 2014, Vasile Miriuță beneficiază în continuare de încrederea patronului. Arpad Paszkany i-a transmis însă că e obligat să câștige derby-ul cu „U” Cluj pentru a nu-și periclita scaunul de antrenor. „Miriuţă nu pleacă nicăieri! Sunt speculaţii fireşti după un rezultat slab. Nu suntem gara de nord să vină şi să plece antrenori ca trenurile, de la etapă la etapă. Miriuţă are o treabă de făcut, nu e simplu şi trebuie să-l lăsăm să reconstruiască echipa. Veţi vedea că Miriuţă nu se mişcă de la CFR. Nu mă întrebaţi de viitor, pentru că nu ştiu nici mâine ce o să fac”, a declarat Paszkany pentru fanatik.ro.

Ultimele Stiri
abonare newsletter