Sport

Ionel Ganea a câștigat procesul cu "U"! Câți bani îi datorează clubul clujean fostului antrenor al "șepcilor"

Curtea de Apel Cluj a admis contestația lui Ionel Ganea privind decizia Universității Cluj de a-i rezilia unilateral contractul. Inițial, Tribunalul Comercial a dat dreptate clubului "studențesc".

Ionel Ganea a fost demis de la „U" la câteva zile după remiza, 1-1, cu Săgeata Năvodari. Administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, a decis atunci să-i rezilieze unilateral contractul, invocând slabele rezultate obținute de "șepcile roșii". Ganea și-a căutat dreptatea în instanță, dar Tribunalul Comercial Cluj a dat câștig de cauză clubului. Avocații fostului dinamovist au făcut însă recurs, iar magistrații Curții de Apel Cluj au decis astăzi să-i dea dreptate.

"Admite recursul declarat de G.I.V. împotriva sentinţei civile nr. 2679 din 16.10.2013, pronunţată în dosarul nr. 106/1285/2013/a24 al Tribunalului Specializat Cluj pe care o modifică în sensul admiterii contestaţiei cu consecinţa anulării măsurii administratorului judiciar de denunţare unilaterală a convenţiei civile de prestări servicii sportive nr. 67/2.07.2013 înregistrată la FRF sub nr. 1778/12.07.2013. Decizia este irevocabilă. Pronunţată în şedinţa publică din 14.03.2014", este comunicatul postat de Curtea de Apel Cluj.


Câți bani trebuie să primească

În aceste condiții, clubul universitar trebuie să-i achite 200.000 de euro lui Ganea. 100.000 de euro reprezintă clauza de reziliere a contractului, iar cealaltă jumătate reprezintă salariul pe care trebuia să-l încaseze până la încetarea angajamentului cu trupa clujeană.

"Fostul antrenor al FC Universitatea Cluj, Ioan Viorel Ganea, a solicitat în recursul  înaintat Curţii de Apel Cluj  anularea în parte a actului de denunţare, respectiv invocarea în decizia administratorului judiciar al unui temei contractual. Clubul Universitatea Cluj doreşte să precizeze că fostul tehnician al echipei noastre nu a solicitat repunerea sa în drepturi, ci doar eliminarea unei sintagme folosite în actul de denunţare al contractului.Pentru a nu se crea nici un fel de confuzie, clubul doreşte să precizeze din start că echipa are un singur antrenor principal, Mihai Teja", se arată în comunicatul postat pe site-ul clubului universitar.


„Contestarul nu putea să primească mai mult decât solicitase, asta e foarte clar din punctul nostru de vedere. Domnul Ganea şi-a însuşit măsura de denunţare, dar a cerut o revizuire, aşa cum şi-a exprimat-o şi în scris. Aşteptăm motivarea deciziei Curţii de aperl. Clubul îşi rezervă dreptul de a solicita revizuirea acestei decizii şi de a sesiza Consiliul Suprem al Magistraturii”, a precizat Marieta Anastasescu, administratorul judiciar al FC Universitatea Cluj.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter