Sport

„U" Jolidon țintește calificarea în careul de ași ai Cupei EHF

„Studentele” vor să le răpună pe unguroaicele de la Fehervar și să se califice în semifinalele Cupei EHF. Manșa tur are loc sâmbătă, de la ora 16.30, la Sala Sporturilor „Horia Demian”.

„U” Jolidon și-a propus obiective mărețe în acest sezon. Formația clujeană speră să prindă din nou podiumul Ligii Naționale și să atingă careul de ași ai Cupei EHF.

„Studentele” nu vor avea însă o misiune facilă în fața lui Fehervar. Trupa maghiară este fostă câștigătoare a Cupei EHF (2005) și are componență jucătoare care au activat și la Gyor. Cele mai periculoase handbaliste sunt Eszter Agnes Siti, Anita Herr, Bernadett Horvath și Eva Kiss. „E o etapă importantă în construcția acestei echipe. Toată lumea are mari așteptări de la noi, mulți se bucură că am evitat formații puternice la tragerea la sorți, dar Fehervar e echipă foarte bună. Deși în campionat se situează pe la mijlocul clasamentului, au un lot de jucătoare care au ajuns la maturitate sportivă. Au în componență și două jucătoare care evoluează la echipa națională a Ungariei și un antrenor norvegian, care se bazează pe un joc în viteză și pe forță. Cu siguranță, va fi o partidă dificilă, dar vom încerca să depășim echipa maghiară și să ajungem în careul de ași”, a transmis Horațiu Pașca.


Fehervar, favorită

În opinia tehnicianului, Fehervar pornește cu prima șansă în dubla cu Universitatea. „Maghiarele pornesc ca favorite, însă vom face tot posibilul să le anihilăm și să obținem victoria la o diferență cât mai mare de scor. E un dezavantaj faptul că jucăm prima dată acasă, dar ne bazăm și pe suportul fanilor. Sper ca sala să fie plină, și la jocurile din campionat i-am simțit pe suporteri alături de noi, ne-au ajutat să trecem peste multe momente grele”, a menționat Pașca.

Oboseala poate fi factorul decisiv

Horațiu Pașca se teme că oboseala se va resimți în jocul echipei sale, care e obligată să dispute meciuri din trei în trei zile. „Nu avem probleme de lot, mi-e teamă doar de oboseală. Spre deosebire de Fehervar, noi nu avem o bancă lungă, jucăm cu aceleași jucătoare și în campionat și în Europa. Eu sper ca și fetele tinere să fie conștiente de importanța acestor jocuri și să dea totul pe teren”, a susținut tehnicianul trupei de pe malul Someșului. „E un meci dificil. Depinde foarte mult de forma de moment și de motivație. Eu nu sunt încă 100%, dar voi da totul pentru echipă. Întâlnim un adversar greu, știm cu toții că echipele din Ungaria practică un joc foarte agresiv, se dăruiesc pe teren. Va trebui să luptăm până la ultima secundă”, a avertizat și Raluca Mihai.


„Fehervar e o echipă puternică, practică un joc foarte bun, bazat pe viteză. Vom încerca să dăm totul pe teren și să câștigăm partida”, Magdalena Paraschiv, handbalistă „U” Jolidon

Ultimele Stiri
abonare newsletter