Sport

Paul Papp: „Universitatea Cluj e o echipă periculoasă. Trebuie să fim atenți!”

Clujeanul Paul Papp a prefațat disputa dintre Universitatea Cluj și Astra Giurgiu, partidă programată vineri, de la ora 20.30, pe Cluj Arena. În tur, giurgiuvenii s-au impus cu 3-1, după golurile marcate de Ivanovski (2) și Budescu.

Universitatea Cluj își continuă cursa pentru salvarea de la retrogradare în fața Astrei, una dintre pretendentele la titlu în acest sezon. Giurgiuvenii se află la 3 puncte în spatele liderului Steaua și nu concep să facă pași greșiți în fața „studenților”. „Va fi o partidă dificilă, „U” Cluj are o echipă destul de bună, care poate crea probleme. Se află într-o situație delicată, sigur vor dori să câștige partida. Eu sper însă ca noi să ieșim învingători. Dacă o să ne vedem de jocul nostru și o să luptăm toți, nu vom avea niciun fel de probleme să câștigăm partida”, a declarat Paul Papp pentru Monitorul de Cluj.

„Șansele sunt egale”

Astra a suferit doar trei eșecuri în actuala ediție. Doar Petrolul, Steaua și Chiajna au reușit să-i răpună pe „astrali”. „Nu trebuie să ne considerăm favoriți, șansele sunt egale. Avem un moral destul de ridicat după victoria cu Corona, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ, să fim concentrați pe toata durata partidei”, a subliniat Papp. Clujeanul cunoaște și ingredientele unui succes pe Cluj Arena. „Nu trebuie să-i lăsăm să joace, să le dăm spații, pentru că pot fi periculoși”, a avertizat fundașul.


S-a întors în România cu gândul la națională

Papp le ține însă pumnii „șepcilor” în lupta pentru menținerea în primul eșalon. „Fiind clujean, îmi doresc foarte mult ca Universitatea să se salveze de la retrogradare. Sper să câștige toate meciurile, dar după jocul cu noi”, a afirmat fotbalistul de 24 de ani, care s-a întors în România cu gândul de a câștiga primul său trofeu din carieră și de reintra în vizourle chipei naționale. „Luăm fiecare meci în parte și sperăm ca la final să fim pe primul loc. Ne dorim foarte mult să realizăm eventul. De aceea m-am și întors în țară, să câștig trofee și să revin în atenția naționalei. Îmi doresc foarte mult să fiu convocat. Sper ca prin evoluțiile mele să conving că merit să joc la națională”, a mărturisit Papp.

„Grupă echilibrată”

Clujeanul a analizat și șansele României de calificare la EURO 2016. Tricolorii se vor lupta pentru un loc la turneul final din Franța cu Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe. „E o grupă echilibrată, sunt echipe cu valori apropiate. Pornim toți cu aceeași șansă”, este de părere Paul Papp.

Ultimele Stiri
abonare newsletter