Sport

Lemnaru, până în 2016 la „U”

Valentin Lemnaru a fost achiziționat definitiv de „U” Cluj de la Pandurii. Atacantul a semnat pe doi ani cu trupa „studențească”.

Valentin Lemnaru și-a început cariera la Sportul Studențesc și a cucerit primul său titlu cu Dinamo, în sezonul 2006-2007. A ieșit vicecampion cu Pandurii Târgu Jiu, iar acum își dorește să pună umărul la salvarea Universității Cluj de la retrogradare. „Am hotărât să-mi prelungesc contractul. Aveam o datorie morală, în primul rând, față de domnul Florian Walter și față de club, care m-a ajutat în momente foarte grele. Vreau să ajut clubul, dar și pe mine, din acest motiv am ales să rămân la Cluj”, a explicat fotbalistul originar din Călărași.

„Vrem să batem Steaua”

Atacantul a prefațat și duelul cu Steaua, din 18 februarie. „Va fi un meci foarte greu, jucăm împotriva campioanei, dar noi mergem să scoatem puncte. Ne așteaptă un retur foarte dificil, cu partide grele, rămâne ca noi să câștigăm fiecare confruntare, e obiectivul nostru. Nu ne interesează ce fac restul echipelor, noi trebuie să adunăm puncte și să ne salvăm de la retrogradare”, a adăugat Lemnaru, care a făcut apel și către fanii „șepcilor roșii”: „Suporterii trebuie să aibă încredere în toată echipa, cât și în întreg staff-ul Universității Cluj. Îi așteptăm la stadion în număr cât mai mare, avem nevoie de ei”.


„Ar fi o onoare să joc pentru o echipă națională”

Lemnaru a comentat și posibilitatea a evolua în tricoul naționalei Moldovei. „Deocamdată, nu am fost contactat pentru o discuție oficială, nu am vorbit cu nimeni. Ar fi o onoare pentru mine să joc pentru o echipă națională”, a dezvăluit vârful de 29 de ani.

Cel mai frumos moment

În carieră, Lemnaru a mai jucat pentru Poli Timișoara, Dunărea Călărași și Astra. Cea mai frumoasă amintire a sa se leagă însă de Dinamo. „Cel mai frumos moment al carierei a fost când am cucerit tilul cu Dinamo, chiar dacă nu am evoluat mai deloc. Un alt moment important a fost când am ieșit vicecampion cu Pandurii. Acum îmi doresc să ne salvăm cu Universitatea Cluj, ar fi cea mai mare satisfacție”, a subliniat Lemnaru.

abonare newsletter